Gemeente Gouda


03.001 wethouder van der sluijs reikt vrijwilligerspenning uit

datum: 7 januari 2003
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Bibi Wijnen
telefoon: 0182-588791

wethouder van der sluijs reikt vrijwilligerspenning uit

Woensdag 8 januari om 18.00 uur reikt wethouder P. van der Sluijs de vrijwilligerspenning uit aan mevrouw M. van Aalst. Mevrouw Van Aalst heeft zich al 12,5 jaar op diverse terreinen ingezet voor het Techniek project als vrijwilligster.
Mevrouw M. van Aalst is als vrijwilligster al 12,5 jaar betrokken bij het Techniek project van de S.W.G. Het project is opgestart met als doel meisjes te laten kennismaken met techniek zoals hout, metaal en elektra. Later zijn hier ook, gezien de grote belangstelling, jongensgroepen aan toegevoegd.
Ze startte haar vrijwilligersloopbaan als begeleidster bij de Technika 10 (meisjes)groep wat ze nu al 12,5 jaar met veel inzet en plezier doet. Daarnaast begeleidt ze nu ook verschillende andere groepen zoals Technoboys plus groep en Technika 10 plus groep (ervaren). Verder geeft ze trainingen in hout en metaal aan vrijwilligers zodat zij die kennis weer aan de deelnemende jongens en meisjes kunnen doorgeven. De laatste jaren is ze ook adviseur bij de het inrichten van de techniekruimte en aankoop van gereedschap en materiaal.

Kortom mevrouw Van Aalst is vanaf de oprichting, 12,5 jaar geleden, van het Techniek project nauw en met heel veel inzet betrokken bij diverse activiteiten hiervan en dus reden genoeg om haar voor een vrijwilligerspenning in aanmerking te laten komen.

vrijwilligerspenning

Vrijwilligerspenningen worden toegekend als onderscheiding aan inwoners of instellingen binnen de gemeente Gouda die zich door hun grote en algemeen buitengewone vrijwillige verdiensten op enigerlei gebied binnen Gouda zich die toeken-ning waardig hebben gemaakt. De vrijwillige werkzaamheden moeten geruime tijd (minimaal 10 jaar) zijn verricht, behoudens een opvallende prestatie die voor de Goudse gemeenschap een bijzondere waarde heeft. De waardering is geen gunst en ook geen recht. Het is een erkenning.