D66

Superminister voor Kennis en Innovatie

Kennisontwikkeling

Thom de Graaf

08-01-2003 - Voeg de ministeries van onderwijs en economische zaken samen om ambitieus sturing te geven aan de kenniseconomie en om de problemen in het onderwijs op te lossen. Dat stelde Thom de Graaf vanochtend op de dagelijkse campagne persbriefing van zijn partij.

De Graaf: "Zo'n superminister van Kennis en Innovatie maakt aan ambtenaren, werkgevers en werknemers duidelijk dat er één prioriteit is voor onze economische ontwikkeling: het versterken van de kennisinfrastructuur. Eén sterke minister moet daar een krachtige sturing aan geven."

Volgens De Graaf zou de eerst daad van de nieuwe superminister moeten zijn, om te komen tot een akkoord van overheid, bedrijfsleven en vakbonden. "Een nieuw akkoord van Wassenaar, maar niet alleen over loonmatiging maar over Nederland kennisland. De minister moet ook wat te bieden hebben: fiscale stimulering van kennisintensieve ondernemingen, en betere samenwerking van het hoger onderwijs met het bedrijfsleven". Volgens de Democraten wordt er wel over de dringende noodzaak van versterking van de kenniseconomie gesproken, maar neemt niemand het initiatief. "Dat zal de volgende regering dus moeten doen," aldus De Graaf.