Partij van de Arbeid

PERSBERICHT

PvdA-voorlichting

Binnenhof 1a

Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

Tel 070 - 318 3025/Fax 070 - 318 2800*

Den Haag, 3 januari 2003

Meer Rood op straat in Amsterdam

In januari zijn alle PvdA-politici dag in dag uit in het land. In alle steden en dorpen voeren lokale en provinciale politici samen met de andere PvdA leden campagne. Ze zijn vrijwel dagelijks op straat te vinden. Alle kandidaat Tweede Kamerleden, Eerste Kamerleden, Europarlementariƫrs en vele andere PvdA-ers gaan dagelijks met drie bussen het land in om de campagnes in de steden en dorpen te ondersteunen. Zij bezoeken in 17 dagen minstens 50 steden en gaan met de lokale PvdA-ers de straat op onder de titel "Meer Rood op Straat".

Woensdag 8 januari brengt de verkiezingskaravaan een bezoek aan Amsterdam. Om

13.00 uur gaan de PvdA-ers flyers uitdelen en met de marktbezoekers praten op de Dappermarkt, Dapperstraat. Ook is er een kort bezoek aan bejaardencentrum "De Gooyer" in de Dapperstraat. Om 13.30 uur geeft Job Cohen het startsein voor de campagne van de Rode Musketiers in de Dapperstraat. Om 14.15 uur gaat de groep in drie teams uiteen.

Team A gaat om 14.30 uur praten met het winkelend publiek en de winkeliers in het winkelcentrum in de omgeving van de Hema in de Linnaeusstraat, hoek Pretoriusstraat. Rond 16.00 uur bezoeken de PvdA-ers het winkelcentrum Reigersbos in Gaasperdam. Daar gaan de kandidaat-kamerleden in gesprek met voorbijgangers en delen zij flyers uit tot 16.45 uur.

Team B verplaatst zich naar het Oostelijke havengebied/ De Rietlanden, Oostelijke Handelskade. Van 14.30 tot 15.30 uur worden er door de PvdA-ers flyers uitgedeeld en gesprekken aangeknoopt met passanten. Om 16.00 uur bevindt de groep zich in de wijk Nieuw Gerenstein/ Nieuw Geinwijk waar de kandidaat-kamerleden de meningen van buurtbewoners peilen.

Team C zal in de omgeving van de Javastraat en de Molukkenstraat folders uitdelen en praten met het winkelende publiek. Om 16.00 uur praten de PvdA-ers met aanwezigen in het winkelcentrum De Amsterdamse Poort, nabij het metrostation Bijlmermeer.

Van 17.00 tot 18.30 uur gaan de drie groepen PvdA-ers in gesprek met de reizigers en flyeren op de NS-Stations Bijlmermeer, Duivendrecht en Amstel.