Partij van de Arbeid

PERSBERICHT

PvdA-voorlichting

Binnenhof 1a

Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

Tel 070 - 318 3025/Fax 070 - 318 2800*

De Rode Musketiers in Actie

Burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, zal de musketiers capes uitreiken aan de PvdA-ers, om 13.30 uur op de Dappermarkt in Amsterdam (ter hoogte van de 2e van Swindenstraat).

De Partij van de Arbeid wil keihard optreden tegen misdaad en keihard optreden tegen de oorzaken hiervan. Verloedering, agressie en hufterigheid moeten teruggedrongen worden, op straat, in de trein, op school, in het stadion, in het verkeer, in al die ruimtes waar we met zijn allen gebruik van maken. De drie musketiers zullen de komende weken afspraken maken in wijken, op stations en die presenteren aan Wouter Bos. De PvdA zal de komende vier jaar aandacht besteden aan

Het Musketiers team van de Partij van de Arbeid gaat vanaf 8 januari op campagne tegen de hufterigheid, agressie en verloedering. Met een tienpuntenplan en een oproep aan de burger om via musketiers@pvda.nl zelf met concrete suggesties te komen om de eigen buurt te verbeteren, zullen ze het hele land rondreizen en spreken met bewoners, politieagenten, winkeliers, jongeren, buschauffeurs, conducteurs, enzovoorts.

Kamerlid Peter van Heemst, kamerlid en oud-rechter Aleid Wolfsen, kandidaat kamerlid en oud-politiechef Piet Straub en vertrekkend kamerlid en oud-officier van justitie Gerritjan van Oven zullen in de komende weken 10 steden aandoen. In elke stad zullen ze gesprekken voeren en verslag daarvan uitbrengen aan Wouter Bos, lijsttrekker van de PvdA.

1. We willen dat straten en pleinen schoon blijven. Dus er wordt regelmatig geveegd, enge plekken worden aangepakt en er is overal voldoende verlichting. 2. Tegen graffiti moet streng worden opgetreden. 3. Scooters die gevaarlijk zijn en overlast bezorgen worden van de straat gehaald. 4. Agressief gedrag in het verkeer betekent dat het rijbewijs wordt ingetrokken. 5. Wie zich in het stadion of de trein misdraagt komt er een tijdje niet meer binnen 6. Drugspanden worden gesloten, opgeknapt en aan nieuwe, fatsoenlijke bewoners verhuurd. 7. Geweldsmisdrijven vragen om lik op stuk en ze komen dus uiterlijk binnen drie maanden voor de rechter. 8. Het slachtoffer krijgt goede bescherming tegen represailles van de dader. 9. In buurten en wijken komt voldoende plek voor jongeren. 10. Tegen overlast in en rond de uitgaans/horeca gebieden wordt direct opgetreden. Cameratoezicht zorgt voor extra controle.

De aftrap van de musketiers campagne is op 8 januari om 13.30 uur op de Dappermarkt, ter hoogte van de 2e van Swindenstraat, Amsterdam.


---
Tweede Kamer der Staten-Generaal www.tweede-kamer.nl

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.