Jaarbeurs Utrecht


Vakantiebeurs 2003: Veilig en Gezond op Reis

Utrecht, november 2002

Wie veilig en gezond wil reizen moet goed voorbereid zijn. Op de Vakantiebeurs (Jaarbeurs Utrecht, 8 t/m 12 januari 2003) zullen beide belangwekkende aspecten royaal onder de aandacht worden gebracht bij het Veilig en Gezond op Reis Paviljoen in Hal 10. Daarnaast zal 'De Reisdokter' dagelijks in het Wereldwijdweg Theater in deze hal toekomstige reizigers van advies dienen en in een eigen stand in het Paviljoen desgewenst ter plaatse inenten. Uit onderzoeken is gebleken dat van de reizigers naar riskante bestemmingen wat betreft gezondheid en veiligheid 40% niet of onvoldoende voorbereid aan de reis begint.

Oranje Kruis, Tropenzorg, the International Society of Travel Medicine, Travel Safe, Guard my Life, De Reisdokter, Bever Zwerfsport en Fox, Medzorg (met artikelen die het reizen kunnen veraangenamen), GGD Nederland, Tropencentrum AMC en Travelclinic Havenziekenhuis hebben het thema 'Veilig en Gezond in een gezamenlijk paviljoen en in samenwerking met de organisatie van de Vakantiebeurs gerealiseerd.

Douane
Ook het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft acte de présence, naast enkele landelijke diensten die veel met reislustige Nederlanders te maken hebben. Daaronder vallen bijvoorbeeld de Douane en de Landelijke Verkeersinspectie. De Douane wijst de bezoekers van de Vakantiebeurs op het verbod op invoer van bedreigde planten en dieren en producten hiervan, alsmede op de invoer van nagemaakte merkartikelen.

'Wijs op reis'
De Verkeersinspectie legt de bezoekers uit, waarom bepaalde stoffen in de bagage gevaarlijk kunnen zijn in vliegtuig of bus. De brochure 'Wijs op reis' van Buitenlandse Zaken is tijdens de beurs gratis verkrijgbaar. Ook enkele verzekeringsorganisaties zijn op de Vakantiebeurs in Hal 10 aanwezig om met de gasten de eventuele kleine lettertjes te bespreken alsmede de mogelijkheden en onmogelijkheden van een reisverzekering.

Openingstijden
De Vakantiebeurs 2003 is voor de consument geopend van woensdag 8 tot en met zondag 12 januari. De openingstijden zijn van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag tot 22.00 uur. Voor meer informatie: www.vakantiebeurs.nl


-.-.-.-.-.-


Noot voor de redactie (

Jaarbeurs Utrecht