Jaarbeurs Utrecht


Persberichten Perskamer: Vakantiebeurs

Vakantiebeurs: Hongkong biedt gratis tai chi en rondvaart aan

Utrecht, december 2002

Wie komend jaar op vakantie wil gaan in Hongkong kan rekenen op dertien gratis attracties, zoals tai chi lessen in Kowloon, thee zetten, een rondvaart met een historische sampan, een kung fu les en een begeleide rondwandeling langs de mooiste plekjes van deze imposante stad. Viegticket en verblijf moeten uiteraard wel zelf worden betaald. De attracties zijn aardigheidjes van het Toeristen Buro van Hongkong, zoals ook zal blijken op de Vakantiebeurs 2003 (Jaarbeurs Utrecht 8 t/m 12 januari), ter verwelkoming van de duizenden Nederlanders die hier jaarlijks op bezoek komen.

Vorig jaar waren dat er in de eerste zeven maanden al ruim 35.000. Uit heel Europa trekken ieder jaar zo'n 600.000 toeristen naar Hongkong, veelal reizigers die hier een paar dagen verblijven op doorreis naar andere Aziatische bestemmingen, Australië of Nieuw Zeeland. Bovendien profiteert Hongkong van de groei van het aantal toeristen naar geheel Azië, dat op de Vakantiebeurs in Hal 12 een sterke vertegenwoordiging heeft.

Zuid-Korea
Zuid-Korea, veelvuldig in het nieuws tijdens het WK-voetbal, zou ook van dit effect kunnen meeprofiteren. Vorig jaar trokken 14.952 toeristen naar het land van de voetbalgekte. Het Zuid-Koreaanse Toeristen Buro in Parijs is ervan overtuigd dat het er volgend jaar aanzienlijk meer zullen zijn omdat veel Nederlanders de steden zullen willen zien waar Hollandse Guus en zijn kornuiten zoveel succes behaalden.

Wandelaars
Ongetwijfeld zitten daar ook veel van de wandelaars bij die elk jaar in oktober meedoen aan de Tweedaagse van Seoel, de evenknie van onze Nijmeegse Vierdaagse. Veel wandelaars combineren de trip met deelname aan de Tweedaagse van Taiwan in Taipeh en de Driedaagse van Japan in Hisgashimatsuyama, waarvoor reisorganisatie Van Dongen de reis verzorgt.

Openingstijden
De Vakantiebeurs 2003 is voor de consument geopend van woensdag 8 tot en met zondag 12 januari. De openingstijden zijn van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag tot 22.00 uur. Voor meer informatie: www.vakantiebeurs.nl


-.-.-.-.-.-


Noot voor de redactie (

Jaarbeurs Utrecht