Jaarbeurs Utrecht


Vakantiebeurs

Nieuw Zeeland toerist 'in de ban van de film'

Utrecht, december 2002 De prachtige natuur van Nieuw Zeeland is de grootste trekpleister voor de toerist. Dat bleek weer eens, toen de in 2001 geheel in Nieuw Zeeland opgenomen film 'The Lord of the Ring' uitkwam en mede door de overweldigende natuuropnames een kaskraker werd. Het succes van de film leidde tot duizenden vragen aan Tourism New Zealand (TNZ), die daarop antwoordde door het épos van Tolkien een toeristisch vervolg te geven. De vakantieganger kan een speciale route volgen in het spoor van hoofdrolspeler Frodo Baggins en zijn kompanen. Een tweede en derde film zijn al op stapel gezet, in de hoop dat deze evenveel Oscars in de wacht gaan slepen. Een van de activiteiten van het TNZ tijdens de Vakantiebeurs 2003 (Jaarbeurs Utrecht, 8 t/m 12 januari) is de presentatie van het nieuwe informatiemagazine over Nieuw Zeeland.

Wie iets aparts over het land wil lezen kan ook het boek 'Nieuw Zeeland in een rugzak' aanschaffen van de Nederlandse acteur en auteur Dolf de Vries. Hij schreef een 324 pagina's dik boek over zijn reisavonturen op zijn trektocht en over zijn ontmoetingen met bijzondere mensen in dit land van de 'lange witte wolk', zoals de Maori hun land noemen.

Australië
De Australian Tourist Commission (ATC) zal tijdens de Vakantiebeurs een nieuwe, Nederlandstalige, reisgids presenteren. Verder hoopt de ATC nieuwe bezoekers te lokken met een nieuwe website in negen talen, vol uitgebreide detailinformatie over het reizen door dit grote en eveneens zeer natuurrijke land.

Openingstijden
De Vakantiebeurs 2003 is voor de consument geopend van woensdag 8 tot en met zondag 12 januari. De openingstijden zijn van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag tot 22.00 uur. Voor meer informatie: www.vakantiebeurs.nl


-.-.-.-.-.-


Noot voor de redactie (

Jaarbeurs Utrecht