Gemeente Den Haag

2003-01-07: Rechterrijstrook Utrechtsebaan Stad-In tijdelijk afgesloten


---

Bij controle van de tijdelijke reparatie van lekkage op de Utrechtsebaan is opnieuw gebleken dat de lekkage van de vorige vorstperiode niet geheel is verholpen. Daarom is morgenochtend 8 januari vanaf 10.00 uur de rechterrijstrook stad-in afgesloten. De rijstrook is afgesloten net na het Equinox-gebouw. Verwacht wordt dat de reparatie vóór de avondspits is verholpen. Ook morgen gaat het om een tijdelijke reparatie, omdat de weersomstandigheden het niet toelaten om de reguliere injectievloeistof (epoxymortel) te gebruiken. In de nacht van 17 op 18 januari a.s. wordt de rijstrook opnieuw gecontroleerd.

Oorzaak
De vandaag ontstane lekkage ontstond door grondwater dat door de voegen van de betonnen platen omhoog kwam. Oorzaak van het vocht is ruimte die in de loop der tijd in de voegen ontstaat, waardoor grondwater kan opborrelen. Preventief onderhoud is niet mogelijk.

Reden afsluiting
De afsluiting van morgen is noodzakelijk, omdat de rijstrook op 40 centimeter moet worden aangeboord om de ruimte in de voegen te kunnen vullen. Een grote onderhoudsbeurt aan de Utrechtsebaan staat gepland voor 2006.

last update: 7-1-2003 16:27:43 ;pag.: 17546; auteur: 616;cat.: