D66

Dittrich: "Gezichtssluier af in Nederland"

Cultuur

Boris Dittrich

07-01-2003 - Boris Dittrich heeft in een toespraak tot D66 Den Haag gereageerd op opleidingscentrum ROC-Amsterdam, dat overweegt leerlingen te verbieden een gezichtssluier te dragen. Deze "chador" is een allesverhullend gewaad waarbij alleen de ogen onbedekt zijn.

Boris Dittrich steunt de schooldirectie, maar ziet niets in het voorstel om de dragers van een chador een ontwenningsperiode te geven. "Een gedoogtermijn van drie maanden is echt onzin. Zodra je in Nederland komt moet je accepteren dat je niet langer in een dergelijk gewaad kan lopen." Dittrich stelde verder dat hij voorstander is van een verbod op het dragen van een gezichtsverhullend gewaad voor mensen die een publieke functie bekleden. Boris Dittrich noemde het dragen van een chador "sexisme tegen de man". De gedachte achter het dragen van de chador is dat mannen hun lusten niet onder controle kunnen houden wanneer zij dames die hun gezicht tonen ontmoeten.

Dittrich stelde verder, dat de huisjesmelkers en werkgevers van illegalen hard aangepakt moeten worden. De D66'er wil hen laten opdraaien voor de kosten van uitzetting. "Met name werkgevers van illegalen zijn het doelwit van Dittrich. "Zij profiteren enorm van de diensten van deze illegalen. Deze moderne vorm van slavernij is echt ontoelaatbaar in Nederland," aldus Dittrich.