Ingezonden persbericht

Digidebat van start

Vandaag is het Digidebat gestart (www.digidebat.nl). Surfende kiezers gaan hierop rechtstreeks in debat met politici. Diederik Samsom (PvdA), Francine Giskes (D66), Max Hermans (LPF), Maarten Haverkamp (CDA), Laurens Ivens (SP) en Jos van der Lans (GL), zullen van 8 - 22 januari dagelijks inloggen om met de kiezers te discussiëren.
Politici spreken zich uit en de kiezer spreekt hen aan. De surfer waardeert standpunten, voorstellen en reacties. Samen met anderen. Dat is democratie.

Dit keer geen discussie die bestaat uit opgestapelde meningen, maar één die leidt tot interessante conclusies. De kiezer kan beter tot een keuze komen en de politici horen wat er leeft. De onderwerpen in het digidebat zijn mobiliteit, wonen en arbeidsmarkt. Kiezers beoordelen genadeloos de standpunten van de politieke partijen en doen zelf ook verbetervoorstellen of agenderen nieuwe onderwerpen. Ze delen scores uit voor standpunten én voor de reacties die politici geven. Ook voorstellen van medesurfers krijgen kritiek of waardering en alleen goedlopende discussie mogen door. Aan het eind scoren de deelnemers niet alleen de inhoud maar ook de wijze waarop de politici weten te luisteren, hun standpunt verdedigen of juist mooi aanscherpen.

Dus voor alle mensen die de politici nog één keer aan de tand willen voelen voor zij hun stem bepalen:
www.digidebat.nl

secretariaat De Beuk
Koningstraat 1
1777 AA Hippolytushoef
tel: 0227 593408
fax 0227 592366
email: admin@beuk.nl
site: www.beuk.nl