Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Voor de wereldwijde markt

Apple introduceert "X For Teachers"-programma in Europa

Bunnik, 8 januari 2003-Apple maakte gisteren bekend dat het "X for Teachers"-programma, dat in oktober in de Verenigde Staten is gestart, nu ook beschikbaar is voor docenten op lagere en middelbare scholen in Europa. Mac OS X versie 10.2 combineert een stabiele en krachtige UNIX-basis met het legendarische gebruiksgemak van de Macintosh. Die combinatie maakt Mac OS X tot het meest geavanceerde besturingssysteem ter wereld, dat uitstekend is toegesneden op de hoge eisen die docenten, studenten en schoolleiders aan een besturingssysteem stellen.

"Gezien het enorme succes van "X for Teachers" in de Verenigde Staten, waar bijna 300.000 docenten een exemplaar van Mac OS X versie 10.2 hebben besteld, zijn we bijzonder blij dat het programma nu ook voor onderwijsgevenden in Europa beschikbaar komt", aldus Pascal Cagni, Vice President en General Manager van Apple voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. "We bieden met dit programma elke docent in het lager en middelbaar onderwijs in Europa de kans om ervaring op te doen met Mac OS X en om te ontdekken hoe ze bij het inrichten van hun werkomgeving en lesprogramma kunnen profiteren van de voordelen van dit nieuwe besturingssysteem. We laten daarmee opnieuw zien dat we sterk gemotiveerd zijn om optimale oplossingen te ontwikkelen voor de onderwijsmarkt."

Mac OS X versie 10.2 biedt docenten een groot aantal innovatieve programma's en voorzieningen, waaronder:
* de innovatieve iPhoto-, iMovie- en iTunes-programmatuur die elke Mac omtovert tot een digitale centrale waarmee diverse typen digitale media moeiteloos in het lesprogramma en in presentaties kunnen worden geïntegreerd;
* Sherlock 3, de gloednieuwe internetvoorziening van Apple, waarmee met behulp van "kanalen" als een woordenboek-, een thesaurus- en een vertaalkanaal razendsnel allerlei nuttige informatie op het internet kan worden opgespoord en weergegeven;
* Adresboek, een centrale database voor de adresgegevens van leerlingen, ouders en collega's waarin de informatie maar één keer hoeft te worden vastgelegd om vervolgens toegankelijk te zijn vanuit talloze andere programma's;
* een nieuw Mail-programma dat voorzien is van een filter dat ongewenste reclamemail of e-mailberichten met een voor leerlingen ongeschikte inhoud herkent en markeert;
* Universele toegang, een programma waarmee studenten en docenten het beeld op het scherm kunnen vergroten, gemarkeerde tekst hardop kunnen laten voorlezen en gebruik kunnen maken van speciale toetsenbordcommando's zoals muistoetsen, grendeltoetsen en toetsvertraging; en
* ongeëvenaarde stabiliteit en prestaties dankzij geavanceerde functies als beschermd geheugen, pre-emptive multitasking en geavanceerd geheugenbeheer.
Aangezien er momenteel al meer dan 5000 speciaal voor Mac OS X ontwikkelde programma's beschikbaar zijn, waaronder honderden die speciaal voor het onderwijs zijn ontworpen, hebben docenten bovendien de keuze uit een breed aanbod van programma's van onafhankelijke ontwikkelaars.

Verkrijgbaarheid
Alle docenten in het lager en middelbaar onderwijs die voor het programma in aanmerking komen, kunnen vanaf vandaag hun persoonlijke exemplaar van de "X for Teachers"-kit aanvragen op www.apple.com/nl/education/xforteachers. De sluitingsdatum van deze actie is 31 maart 2003.

Mac OS X versie 10.2 vereist minimaal 128 MB geheugen en kan worden geïnstalleerd op de volgende Apple computers: eMac, iMac, iBook, Power Macintosh G3, Power Mac G4 en elke PowerBook die is geïntroduceerd na mei 1998.

Voor klanten in het onderwijs gelden speciale prijzen voor Macintosh computers. Ga naar de Apple Store voor het Onderwijs (www.apple.com/nl/education/store) of bel 0800-0230432.


*Uitgebreide informatie over de eisen voor deelname aan het programma en over de verzending is beschikbaar op www.apple.com/nl/education/xforteachers.
© 2003 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, PowerBook, AirPort, FireWire, SuperDrive, iLife, iPhoto, iMovie, iTunes, iDVD, Apple Store en AppleCare zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars. # # #

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en internetproducten.

Patrice Hijsterborg
MarCom & PR Manager
Apple, Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik

Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
Email: hijsterborg.p@euro.apple.com

Web: http://www.apple.com/nl Aanmelden voor Apple eNews: http://www.apple.com/nl/enews