Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Voor de wereldwijde markt

TiVo, Brother en Aspyr kondigen Rendezvous-netwerkproducten aan

Bunnik, 8 januari 2003 - De snelle opmars van Rendezvous wordt nog verder gestimuleerd door een aantal nieuwe producten die gisteren werden aangekondigd door TiVo, Brother en Aspyr. De drie fabrikanten maakten bekend zeer binnenkort nieuwe producten uit te zullen brengen die ondersteuning bieden voor de door Apple ontwikkelde Rendezvous-netwerktechnologie. Rendezvous is de revolutionaire technologie van Apple waarmee apparaten in IP-netwerken, zoals een Ethernet-netwerk, of in draadloze netwerken die voldoen aan de 802.11-norm, automatisch worden gedetecteerd. Vervolgens wordt automatisch een verbinding met de apparaten tot stand gebracht. Met behulp van Rendezvous kunnen apparaten voor consumenten, zoals stereoinstallaties en digitale videorecorders, automatisch Mac-computers in lokale bekabelde of draadloze netwerken detecteren en daarmee communiceren. Hierdoor kunnen gebruikers bijvoorbeeld muziek vanuit iTunes naar hun stereoinstallatie streamen of foto's uit iPhoto op hun televisietoestel bekijken.

"Dankzij Rendezvous kunnen bedrijven als TiVo, Brother en Aspyr revolutionaire nieuwe producten ontwikkelen," aldus Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Product Marketing van Apple. "Met producten die ondersteuning bieden voor Rendezvous kunnen consumenten muziek vanuit iTunes naar hun stereoinstallatie streamen, foto's uit iPhoto op hun televisietoestel bekijken, in een oogwenk printers aansluiten en netwerkspellen spelen zonder ingewikkelde configuraties te hoeven uitvoeren."

Rendezvous kan voorzieningen die op een IP-netwerk (zoals een Ethernet-netwerk of een draadloos 802.11-netwerk) zijn aangesloten, automatisch detecteren en daar vervolgens verbinding mee maken. Rendezvous maakt daarbij gebruik van nieuwe standaardnetwerkprotocollen en van een technologie die gebruikersconfiguraties overbodig maakt. Apple heeft Rendezvous als een open standaard ingediend als onderdeel van het voortdurende IEFT-standaardiseringsproces. Doordat de broncode nu voor iedereen beschikbaar is, kunnen ontwikkelaars de Rendezvous-technologie eenvoudig toepassen in hun netwerkapparatuur en -programmatuur.

"Het nieuwe Premium Service-pakket van TiVo maakt gebruik van de Rendezvous-technologie om automatisch Mac-computers in het netwerk thuis te detecteren en te bepalen welke voorzieningen beschikbaar zijn. Hierdoor kunnen gebruikers luisteren naar de muziek die ze toegankelijk hebben gemaakt of foto's die ze toegankelijk hebben gemaakt op hun televisietoestel bekijken," zegt Jim Barton, medeoprichter en CTO van TiVo. "We zijn bijzonder blij dat we samen met Apple kunnen werken aan aanvullende manieren om de Series2 DVR's van TiVo te laten communiceren met Mac-computers zodat we onze diensten nog verder kunnen uitbreiden."

"Brother presenteert vol trots de eerste printer met ondersteuning voor Rendezvous die perfect is voor werkgroepen. De nieuwe HL-5070N laserprinter is volledig geconfigureerd op het moment dat hij wordt ingeschakeld," zegt Don Cummins, Vice President van Brother International Corporation. "De open standaard die Apple heeft ontwikkeld, geeft ons een forse voorsprong op onze concurrenten op de markt van thuisgebruikers en kleine bedrijven."

"Ons product NASCAR Racing 2002 Season, dat ondersteuning biedt voor Rendezvous, was afgelopen Kerst het meest gevraagde computerspel voor de Mac," aldus Michael Rogers, President van Aspyr. "Rendezvous biedt nieuwe impulsen voor netwerkspellen met meerdere spelers omdat het nu ongelooflijk eenvoudig is om sessies in het netwerk te vinden en eraan deel te nemen. Al onze toekomstige netwerkspellen zullen zeker geschikt zijn voor de Rendezvous-technologie."

Meer informatie over fabrikanten die Rendezvous ondersteunen, is te vinden op www.apple.com/macosx/rendezvous.

© 2003 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, Rendezvous, iTunes en iPhoto zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars. # # #

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en internetproducten.

Patrice Hijsterborg
MarCom & PR Manager
Apple, Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik

Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
Email: hijsterborg.p@euro.apple.com

Web: http://www.apple.com/nl Aanmelden voor Apple eNews: http://www.apple.com/nl/enews