Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Voor de wereldwijde markt

Mac OS X van Apple ongekend succes: meer dan 5 miljoen gebruikers en 5000 native programma's

Bunnik, 8 januari 2003 - Apple maakte gisteren bekend dat het 2003 ingaat met meer dan 5 miljoen actieve Mac OS X-gebruikers en meer dan 5000 native programma's voor Mac OS X. Dit jaar staat Macworld Expo bovendien voor de eerste keer geheel in het teken van Mac OS X, aangezien alle ontwikkelaars op de beurs nu Mac OS X-producten aanbieden.

"Met de introductie van Mac OS X versie 10.2 afgelopen herfst is Mac OS X uitgegroeid tot een volwassen besturingssysteem. Sinds die tijd is de vraag naar dit besturingssysteem dan ook explosief gegroeid", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Momenteel werken meer dan 5 miljoen mensen met Mac OS X en zijn er meer dan 5000 native programma's voor Mac OS X beschikbaar. Dit betekent dat de overstap naar Mac OS X bijna is voltooid."

Bijna 300.000 leerkrachten hebben gebruikgemaakt van het programma 'X for Teachers', dat in oktober in de Verenigde Staten is gestart. Dit programma biedt elke leerkracht in het lager onderwijs in de Verenigde Staten een gratis exemplaar van Mac OS X versie 10.2. Dit gratis exemplaar bevat tevens de bekroonde programma's van Apple voor digitale fotografie, muziek en films. Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf van plan is het X for Teachers-programma te verlengen tot 31 maart 2003.

"Met dit programma beschikken leerkrachten direct over de allernieuwste technologie", aldus Warren Williams, adjunct-directeur van de afdeling informatie en technologie van het Grossmont Union High School District. "Met de programma's voor de digitale levensstijl die bij Mac OS X worden geleverd kunnen leerkrachten hun leerlingen beter motiveren en het onderwijsprogramma aantrekkelijker voor hen maken door in hun lessen en presentaties gebruik te maken van digitale media."

© 2003 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS en Macintosh zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars. # # #

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en internetproducten.

Websites van Apple:
Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Benelux: http://www.apple.com/nl Voor persberichten, achtergrondinformatie en contactinformatie: http://www.apple.com/nl/pr Voor fotomateriaal: http://www.apple.com/pr

Patrice Hijsterborg
MarCom & PR Manager
Apple, Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik

Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
Email: hijsterborg.p@euro.apple.com

Web: http://www.apple.com/nl Aanmelden voor Apple eNews: http://www.apple.com/nl/enews