Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 8-01-2003 3e persbericht 8 januari 2003

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Automobilist gewond
Op de kruising Dr. Cuyperslaan 1e Lieven de Keylaan is woensdag rond 18.10 uur een 27-jarige automobilist uit Eindhoven gewond geraakt. De man reed over de 1e Lieven de Keylaan komende uit de richting van de Bleyslaan. Op het eerdergenoemde kruispunt verleende hij geen voorrang aan een 33-jarige automobilist uit Best die over de Dr. Cuyperslaan aan kwam rijden uit de richting van de Michelangelolaan. Het voertuig van de man uit Best kwam tot stilstand tegen een boom op de middenberm. De Eindhovenaar liep een verwonding aan zijn hoofd op. Na behandeling hieraan in het Catharinaziekenhuis mocht hij naar huis.

Eindhoven: Verkeerscontroles
Op de kruising Tongelresestraat Insulindelaan is woensdag een roodlichtcontrole gehouden. Hierbij werden drie bekeuringen uitgedeeld. Op de Hobbemastraat werd een parkeercontrole gehouden. Hier gingen negen personen op de bon.

Helmond: Man en vrouw overvallen
In een flatgebouw aan de Oude Aa zijn dinsdagavond een 44-jarige man en zijn 26-jarige vriendin overvallen. Rond 20.45 uur werd dinsdagavond aangebeld bij het stel. De vrouw kon door de intercom niet precies vaststellen wie beneden bij de toegangsdeur van het flatgebouw stond en besloot te gaan kijken. Toen de vrouw de toegangsdeur opende werd ze door een onbekende man vastgegrepen en naar binnen geduwd. Gelijktijdig verschenen nog twee onbekende mannen met een bivakmuts op. De vrouw en haar vriend, die inmiddels ook naar beneden was gekomen, werden de lift in geduwd. In de lift werd de man geschopt en geslagen door de daders. Het stel werd vervolgens gedwongen om naar hun woning te gaan. In de woning werden de man en vrouw bedreigd met een vuurwapen en eisten de daders geld. Ze zijn met een aantal sieraden en een paar honderd Euro gevlucht. De man liep door de mishandeling een hoofdwond op waaraan hij door het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel werd behandeld. De politie onderzoekt de zaak.

Helmond: Auto gestolen
Vanaf de Vossenstraat is tussen dinsdagavond 19.00 uur en woensdagochtend 11.00 uur een blauwe Mazda 323 met het kenteken ZJ-24-GT gestolen.

Helmond: Inbraak in garage
In een garage behorende bij een woning aan de Leenselvoort is tussen zaterdagmiddag 13.00 uur en woensdagochtend 9.15 uur ingebroken. Uit de garage werden een cirkelzaag, een frees, een decoupeerzaag, twee boormachines, een schuurmachine en een fiets weggenomen. Hoe de dader is binnengekomen is nog onduidelijk.

Helmond: Meisje mishandeld
Op de Bloemvelderbrug is woensdag rond 15.15 uur een 12-jarig meisje uit Helmond mishandeld. Het meisje fietste over de fietsersbrug toen ze daar twee onbekende jongens zag staan. De jongens spraken het meisje aan en zeiden dat ze moest stoppen. Het meisje reed door waarop een van de jongens haar fiets beetpakte en het meisje viel. Vervolgens pakten ze de schooltas van het meisje en gooiden deze van de brug. Ook werd ze geslagen. Vervolgens zijn de daders gevlucht richting de Wilma. Het meisje klaagt over pijn aan haar buik na de mishandeling.

Helmond: Snelheidscontrole
Op de Gerwenseweg zijn woensdag tussen 15.40 en 19.45 uur 1.428 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 205 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 90 km/u.

Aarle Rixtel: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Julianalaan is woensdag tussen 12.15 en 14.25 uur een GSM gestolen. De dader kwam binnen door een bovenlicht van de keukendeur aan de achterkant van de woning open te breken.