Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Voor de wereldwijde markt

Burton en Apple leveren Burton Amp-jack

's Werelds eerste snowboardjack met geïntegreerd iPod-bedieningssysteem

Bunnik, 8 januari 2003 - Burton Snowboards en Apple hebben gisteren het Burton Amp-jack op de markt gebracht. Dit jack, dat slechts in een beperkte oplage is gemaakt, is het eerste en enige draagbare en met elektronica uitgeruste jack ter wereld dat is voorzien van een geïntegreerd iPod-bedieningssysteem. De Burton Amp is een duurzaam, waterdicht Gore-tex snowboardjack dat speciaal is ontworpen voor gebruik met de iPod, Apple's uiterst populaire draagbare digitale-muziekspeler. Met de Burton Amp en Apple's iPod kunnen snowboarders en andere sportieve gebruikers hun muziek heel eenvoudig bedienen vanaf de mouw van hun jack, zonder ritsen of zakken te moeten openen of handschoenen uit te moeten trekken. Het Burton Amp-jack is gemaakt voor gebruik met de 5-GB, de 10-GB of de 20-GB iPod (iPod wordt niet meegeleverd).

"Het is echt te gek om in de bergen je hele muziekcollectie bij je te hebben en alles heel eenvoudig vanaf de mouw van je jack te kunnen bedienen", aldus Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Product Marketing van Apple. "Het is toch ongelooflijk dat je nu maar liefst 4000 nummers en al je afspeellijsten op zak kunt hebben, en dat je er dankzij de batterij met een gebruiksduur van 10 uur de hele dag naar kunt luisteren."

"Muziek en snowboarden horen bij elkaar, maar helaas was het nooit echt mogelijk om tegelijkertijd van beide te genieten", aldus Jake Burton, oprichter en eigenaar van Burton Snowboards. "Maar dankzij de gezamenlijke inspanning van Apple en Burton kan dat nu wel."

"Wat ik zo fantastisch aan de Burton Amp vind, is dat het net lijkt alsof je de hele draagbare uitrusting van een DJ op zak hebt", aldus Keir Dillon, lid van het Burton Global Snowboard Team. "Met dit jack kies je vlak voor een halfpipe-wedstrijd of in de lift heel gemakkelijk een ander nummer. Je hebt geen gedoe met ritsen en je hoeft zelfs je handschoenen niet uit te trekken."

Het iPod-bedieningssysteem is in het Burton Amp-jack geïntegreerd met behulp van de SOFTswitch-technologie, die ervoor zorgt dat de iPod kan worden bediend via een zacht, buigzaam bedieningspaneel dat direct in de mouw is geplaatst. Door heel eenvoudig het bedieningspaneel op de mouw aan te raken, kunnen gebruikers een ander nummer kiezen of het volume regelen, terwijl de iPod veilig opgeborgen blijft in de binnenzak van het jack. De Burton Amp is gemaakt van drielaags Gore-tex materiaal en is daardoor waterdicht. De naden zijn goed afgewerkt en het jack kan in de wasmachine worden gewassen (nadat de iPod en de interfacemodule zijn verwijderd).

De iPod is beschikbaar voor zowel Mac als Windows en biedt ruimte voor maar liefst 4000 nummers. Bovendien is het de enige draagbare digitale-muziekspeler met een automatische synchronisatiefunctie. Deze innovatieve voorziening zorgt ervoor dat een complete digitale muziekcollectie naar de iPod wordt gekopieerd, en wordt bijgewerkt zodra de gebruiker de speler aansluit op zijn of haar computer. De iPod is leverbaar in drie uitvoeringen: een model van 5 GB met een adviesprijs van slechts 399 euro (exclusief BTW), een model van 10 GB met een 10 procent dunnere behuizing en een adviesprijs van slechts 499 euro (exclusief BTW) en een model van 20 GB met ruimte voor 4000 nummers en een adviesprijs van slechts 649 euro (exclusief BTW). Zowel het 10-GB als het 20-GB model is voorzien van de eerste draaischijf met halfgeleider in de branche, een gebruikersvriendelijke innovatie van Apple die bovendien zeer duurzaam is. Beide modellen worden geleverd met een nieuw draagtasje en een door Apple ontwikkelde afstandsbediening met draadverbinding.

Dankzij de ingebouwde FireWire-poort kan een complete cd in minder dan tien seconden naar de iPod worden gedownload. Het downloaden van 4000 nummers duurt iets langer dan een half uur, terwijl dat met een USB-speler meer dan 13 uur zou vergen. De batterij van de iPod is goed voor zo'n tien uur onafgebroken luisterplezier en laadt automatisch op via de FireWire-kabel zodra de gebruiker de speler aansluit op de computer. De Mac-versie van de iPod wordt geleverd met de bekroonde iTunes 3-programmatuur van Apple.* Windows-gebruikers kunnen hun iPod gebruiken in combinatie met MUSICMATCH Jukebox, de meest verkochte muziekprogrammatuur voor de pc.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De beperkte oplage van de Burton Amp-jacks zal uitsluitend worden verkocht via de Amerikaanse Apple Store (www.apple.com/store). De adviesprijs van het jack bedraagt USD 499. Vanaf eind januari zullen de jacks ook verkrijgbaar zijn bij bepaalde Burton-dealers. De iPod wordt apart verkocht.

Voor de iPod gelden de volgende adviesprijzen: 399 euro exclusief BTW voor het 5-GB model, 499 euro exclusief BTW voor het 10-GB model en 649 euro exclusief BTW voor het 20-GB model. De iPod is verkrijgbaar via de Apple Store op het internet (www.apple.com/nlstore) en bij geautoriseerde Apple resellers.

Voor de iPod voor de Mac is het volgende vereist: Mac OS X versie 10.1 of Mac OS 9.2, iTunes 2.0.4 en een Macintosh met ingebouwde FireWire-poort. Voor de iPod voor Windows is een pc vereist met een ingebouwde FireWire-poort of een voor Windows gecertificeerde FireWire-kaart en Windows Me, Windows 2000 of Windows XP Home of Professional.

Alle iPod-modellen worden geleverd met een koptelefoon met oordopjes, de Apple iPod-lichtnetadapter en een FireWire-kabel. De modellen van 10 en 20 GB worden tevens geleverd met een draagtasje en een bekabelde afstandsbediening. Deze accessoires kunnen afzonderlijk worden aangeschaft voor het 5-GB iPod-model. De iPod voor Windows wordt bovendien geleverd met een 4-pens-naar-6-pens FireWire-adapter. Bij de iPod voor de Mac wordt iTunes 3 geleverd, de iPod voor Windows wordt geleverd met MUSICMATCH Jukebox.


*Voor sommige iPod-functies zijn een Mac en iTunes 3 vereist.
Burton Snowboards, de eerste snowboardfabrikant ter wereld, richt zich uitsluitend op snowboarders en streeft ernaar om een zo volledig mogelijk assortiment te leveren met de allerbeste snowboardproducten. Het bedrijf wordt geleid door oprichter en eigenaar Jake Burton, die algemeen wordt gezien als dé pionier op snowboardgebied. Burton's passie is snowboarden en het bedrijf stelt alles in het werk om deze tak van sport te introduceren in alle wintersportplaatsen. Het bedrijf, dat in 2002 zijn 25-jarig bestaan vierde, heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de snowboardsport. Hierbij moet worden gedacht aan de rol van het Burton Global Snowboard Team en aan de ontwikkeling van succesvolle programma's zoals Learn-To-Ride (LTR), The Chill Foundation, en de US Open Snowboarding Championships. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Amerikaanse Burlington en het bedrijf heeft internationale vestigingen in Innsbruck en Tokio. Burton is marktleider in snowboardproducten. De producten van het bedrijf worden gebruikt door miljoenen snowboarders over de gehele wereld.

© 2003 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPod, FireWire, iTunes en Apple Store zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars. # # #

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en internetproducten.

Websites van Apple:
Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Benelux: http://www.apple.com/nl Voor persberichten, achtergrondinformatie en contactinformatie: http://www.apple.com/nl/pr Voor fotomateriaal: http://www.apple.com/pr

Patrice Hijsterborg
MarCom & PR Manager
Apple, Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik

Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
Email: hijsterborg.p@euro.apple.com

Web: http://www.apple.com/nl Aanmelden voor Apple eNews: http://www.apple.com/nl/enews