Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium Generale

Donderdag 9 januari OPENING / 20.30 - 1.00 uur / Gaslab 10 januari t/m 19 januari/ dagelijks te horen en te zien van 12.30
-17.00 uur / Gaslab

Mixed frequencies

What's a lab without experiments? Het Muzieklab Brabant dacht er kennelijk ook zo over en brengt Mixed Frequencies; een laboratoriumproject waarin gecomponeerde, geïmproviseerde en elektronische muziek het uitgangspunt vormt voor film en beeldende kunst. De beeldtaal in dit project bestaat uit een film van het trio Job, Joris en Marieke en kunstwerken van Jos van der Sommen en Simon Benson. De muziek is in handen van Edward Capel (o.a. samengespeeld met John Zorn) en Raimond Gesthuizen (aka DJ Kid Sundance en ex-Boomoperators). De beeldende elementen worden geïntegreerd in de architectuur van het Gaslab, zodat er een crossover ontstaat tussen muziek, film, beeldende kunst en architectuur.

In samenwerking met Studium Generale wordt Mixed Frequencies vanavond feestelijk gedoopt met een improvisatie van Edward Capel (sax en altklarinet), Kid Sundance (draaitafels), Bart Maris (trompet), Michael Vatcher (percussie) en Bert Palinckx (contrabas). Vervolgens is het genieten geblazen van de expo én de film, waarna geëindigd wordt met de eclectische DJ Godeville (een van de meest verrassende en verfrissende Belgische DJ's) en DJ Kid Sundance (met een gastoptreden van de rapper Rescue (ovb). Al met al een ware sensatie voor oog en oor. Zie het, hoor het, voel het!

Op dinsdag 14 januari: lunchconcert Raimond Gesthuizen (samples, beats, draaitafels) en Edward Capel (saxofoon, altklarinet, samples) van 12.30 - 13.30 uur in het Gaslab.