Persbericht

Datum:
06-01-2003


---

Waterschap en vissers trekken samen op

Waterschap Rijn en IJssel en vier overkoepelende hengelsportfederaties tekenen donderdag 9 januari a.s. in het hoofdkantoor van het waterschap te Doetinchem een convenant voor een betere uitvoering van visbeleid en visstandbeheer. Ter bevestiging van de samenwerking is een platform Waterbeheer en Sportvisserij Rijn en IJssel in het leven geroepen.

Aanleiding

Vissen is een stuk recreatie voor veel mensen. Bij de uitoefening van de hengelsport hebben waterbeheerder en visser met elkaar te maken. Beiden hebben de kennis die van belang is voor een gezonde visstand. De één van het watersysteem, de ander van de vissen. Combinatie van deze kennis geeft een betere uitvoering van het visstandbeheer.

Convenant

De Hengelsportfederaties Oost-Nederland, Veluwezoom, de Oude IJssel en het Pootvisfonds van de Berkel, zijn de organisaties die verantwoordelijk zijn voor het visstandbeheer van de wateren waarvan zij de visrechten hebben. Met hen zal het platform Waterbeheer en Sportvisserij worden gevormd. Het doel van het platform is het organiseren van een overleg in brede zin, waarbij de waterbeheerder en de visstandbeheerders elkaar ontmoeten op hoofdlijnen over onderwerpen als gebruik voor hengelsport, inrichting en beheer van watergangen, vergunningverlening en handhaving, peilbeheer en ecologie. Het structureel overleg zal de naam dragen van platform Waterbeheer en Sportvisserij Rijn en IJssel.


---

Noot voor de pers:

Voor nadere informatie is Hans Bijen van de unit Communicatie van Waterschap Rijn en IJssel beschikbaar. Hij is bereikbaar onder telefoonnummer 0314 - 369367, of mobiel 06 - 22200178.