CODENAME FUTURE

Balkenende legt verantwoording af aan Haagse scholieren

Op donderdag 9 januari legt Jan Peter Balkenende aan scholieren van het Dalton College in Den Haag verantwoording af over zijn beleid van het afgelopen jaar. Hij lost hiermee de belofte in die hij in
april 2002 deed tijdens een eerder debat met de jongeren. Van 13.30u tot 15.30u vragen 10 scholieren onder leiding van voorzitter Ruben Maes en bijgewoond door een grotere groep jongeren hem het hemd van het lijf. Het debat vormt onderdeel van het Codename Future lesprogramma Politiek aan de eettafel dat in het kader van de verkiezingencampagne van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is ontwikkeld.

Op 4 april 2002 was Jan Peter Balkenende op uitnodiging van Codename Future al te gast op het Dalton College. Er is tijdens dat debat stevig gediscussieerd over onder andere het verbod op soft drugs waar het CDA een voorstander van is. De jongeren lieten toen duidelijk merken het niet op alle punten met de lijsttrekker eens te
zijn. Balkenende beloofde aan het einde van het debat nog een keer terug te keren op de school om over zijn ervaringen in de regering verantwoording af te leggen. Nu er nieuwe verkiezingen voor de deur staan werd het tijd hem daaraan te herinneren. De CDA-voorman ging sportief op het verzoek van de scholieren in.

Lijsttrekkers in debat met jongeren
Het debat met Jan Peter Balkenende is het eerste uit een reeks van 9 debatten tussen jongeren en de lijsttrekkers van de grootste politieke partijen. Codename Future organiseert de debatten als onderdeel van het lesprogramma Politiek aan de eettafel. 15.000 scholieren van verschillende opleidingsniveaus volgen dit lesprogramma dat tot doel heeft leerlingen te laten nadenken over de verkiezingen. Ze krijgen hiermee inzicht in het belang van verkiezingen in een parlementaire democratie en worden gestimuleerd met hun ouders (aan de eettafel) te praten over politiek.

De planning van de debatten is als volgt:

- J.P Balkenende (CDA): do 9 jan., 13.30u tot 15.30u, Dalton College, Aronskelkweg 1, 2555 GA DEN HAAG

- B. van der Vlies (SGP): vr 10 jan., 09.00u tot 11.00u, UTRECHT
- A. Nijs (VVD): vr 10 jan., 14.00u tot 15.30u, OSG Erasmus, ALMELO
- T. de Graaf (D66): ma 13 jan., 12.30u tot 14.30u, TMO-College, Westhovenplein 212, 2532 BE, DEN HAAG

- A. Rouvoet (ChristenUnie): wo 15 jan., 09.00u tot 10.30u, DEN HAAG

- W. Bos (PvdA): do 16 jan., 14.30u tot 15.30u, UTRECHT
- M. Vos (GroenLinks): n.t.b.

- H. van der Linde: n.t.b., SNEEK

- M. Herben (LPF): n.t.b.

Hierbij nodigen we u uit het debat of de reeks debatten bij te wonen.
Op verzoek geven we u ook meer informatie over de resultaten van het onderzoek en houden we u op de hoogte van de laatste stand van zaken. Mail hiervoor uw adres naar bart@youngworks.nl.

Neem voor afspraken en aanvullende informatie contact op met Young Works, Bart van Kuijk of Shirien Elsaid: 020-4199840, bart@youngworks.nl / shirien@youngworks.nl.


07 jan 03 15:14