GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 8 januari 2003 15:34
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Halsema in actie voor het hoger onderwijs

( 8 januari 2003)

Femke Halsema presenteert morgen voorstellen voor het hoger onderwijs. Geen bezuinigingen, betere inspraak, meer studentenkamers. Die middag lanceert Evelien Tonkens een plan tegen vrouwenmishandeling.

Femke Halsema bezoekt morgen (9 januari) de Katholieke Universiteit Nijmegen. Zij gaat daar in debat met studenten. Er komen drie onderwerpen aan de orde:
1. De dreigende bezuinigingen in het hoger onderwijs. GroenLinks is daar tegen en pleit juist voor meer investeringen in hoger onderwijs en wetenschap.
2. De medezeggenschap van studenten en personeel. Die medezeggenschap is onder Paars afgebroken. Halsema presenteert een plan om dat te herstellen.
3. De kamernood in studentensteden. GroenLinks doet voorstellen om structureel te zorgen voor meer studentenkamers. Bovendien zal Halsema enkele noodmaatregelen voorstellen.
Na afloop van het debat zal Femke Halsema meedoen aan een actie voor meer studentenhuisvesting.

De bijeenkomst op de KUN begint om 11 uur en is afgelopen om 12.30u. Het is in zaal 4 van het collegezalencomplex aan het Mercatorpad 1 te Nijmegen. De actie begint om 13.00 uur bij een leegstaand kantoorgebouw aan de Spoorstraat 6 in Nijmegen.

Morgenmiddag presenteert Evelien Tonkens (kamerlid GroenLinks) een actieplan tegen vrouwenmishandeling. Zij doet dat van 13.00 - 14.00 uur in 'Veilig Huis', Meerkoethof 6 (ingang op de rode loopbrug) te Utrecht. Veilig Huis is een samenwerkingsverband tussen vrouwenopvang, hulpverlening, politie en justitie. Het plan wordt aangeboden aan Veilig Huis directeur Bouwhuis en aan de voorzitter van de Federatie Opvang, Ineke Smidt.