Gemeente Emmen


---

Persbericht: Veranderingen digitale trapvelden, 7 januari 2003

Medewerkers digitale trapvelden krijgen nieuwe werkgever

De medewerkers van de digitale trapvelden krijgen een nieuwe baas. De negen werknemers zijn tot nog toe in dienst bij Stichting Welzijnwerk Emmermeer, maar door de toename van het aantal digitale trapvelden is het niet meer logisch dat deze vrijwilligersorganisatie de medewerkers voor alle digitale trapvelden in dienst heeft. Met ingang van 1 februari 2003 wordt Stichting Buurtbeheer de nieuwe werkgever.

Op 9 januari ondertekenen de betrokken partijen een overeenkomst waarin dit is vastgelegd. De partijen zijn de Stichting Welzijnswerk Emmermeer, Stichting Buurtbeheer en de gemeente Emmen.

Commissie Advies & Ontwikkeling
Naast deze verandering wordt er een commissie Advies & Ontwikkeling opgericht. De commissie houdt de situatie van de digitale trapvelden nauwlettend in de gaten en geeft de Gemeente en stichting Buurtbeheer adviezen over de verdere ontwikkeling van de trapvelden. De commissie start nadat de partijen de overeenkomst hebben getekend.

Digitale Trapvelden
Op een digitaal trapveld kunnen bewoners van verschillende dorpen of wijken op een toegankelijke en laagdrempelige wijze in contact komen met ICT. Op dit moment zijn er binnen de gemeente Emmen elf digitale trapvelden actief. De negen medewerkers van deze trapvelden geven cursussen aan de trapveldbezoekers, beheren de computers en onderhouden de website van de digitale trapvelden (www.trapveldemmen.nl). Het gaat overigens om gesubsidieerde banen.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2003 Gemeente Emmen