Politie Hollands Midden
Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 9 januari 2003
·

Politie vordert rijbewijs in Noordwijk
De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Diens auto stond in de Ruiterstraat in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 januari met een wiel op de stoep geparkeerd. De politie vroeg de eigenaar die zich vlakbij in een uitgaansgelegenheid bevond, om de auto goed te parkeren. Omdat de man de indruk wekte onder invloed van alcohol te zijn, liet de politie hem een blaastest afleggen. Deze bevestigde de indruk. De politie heeft hem duidelijk gemaakt dat hij zelf niet mocht rijden en een ander de auto moest laten parkeren. Even later, rond 01.20 uur zag de politie de man rijden op de Quarles van Uffordstraat. Op het Piet Heinplein heeft de politie de man een stopteken gegeven. Uit de ademanalyse bleek dat de man een ademalcoholgehalte van 640 ug/l had. De limiet is 220 ug/l. De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakt een proces-verbaal op.

Aanrijding met letsel Oegstgeest
Op woensdag 8 januari om 19.00 uur kreeg de Politie Hollands Midden de melding van een aanrijding met letsel op de Rijnzichtweg in Oegstgeest. Ter plaatse bleek dat 73-jarige bestuurster en haar 75-jarige passagier, beiden afkomstig uit Oud-Beijerland op de Rijnzichtweg wilde keren met haar auto. Bij deze manoeuvre liet de vrouw de voor haar van rechts komende 28-jarige bestuurder uit Amersfoort niet voorgaan. Een aanrijding was het gevolg. De man en vrouw uit Oud-Beijerland zijn met verwondingen aan hoofd, arm en borst naar het LUMC gebracht. De 28-jarige bestuurder uit Amersfoort had lichte verwondingen aan zijn been en is met de takelateur meegereden. De politie heeft een registratieset opgemaakt.

Straatroof Leiden
Op woensdag 8 januari om 13.30 uur kreeg de politie de melding van een straatroof op de Haarlemmerstraat in Leiden. Ter plaatse bleek dat een 21-jarige vrouw afkomstig uit Leiden was beroofd van haar mobiele telefoon toen ze liep te bellen met haar mobiele telefoon. Opeens werd haar telefoon uit haar hand gerukt door een nog onbekende straatrover. Doordat de telefoon met kracht uit haar hand werd gerukt liep de vrouw lichte verwondingen op aan haar oor. De straatrover is weggerend in de richting van de Kennewegsteeg. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt verdachte van inbraak aan Gouda
De politie heeft in de vroege ochtend van donderdag 9 januari een 23-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijfspand aan de Willem en Marialaan. De politie kreeg een melding dat er werd ingebroken. Toen de politie poolshoogte nam, bevonden zich drie personen bij het pand. Twee van hen wisten te ontkomen. Een rende weg in de richting van de Graaf Florisweg, de ander rende weg in de richting van de Bodegraafse Straatweg. De derde persoon, de 23-jarige Gouwenaar, was het bedrijfspand ingegaan. Deze kon hier worden aangehouden. Uit het pand is een kassa meegenomen.

Keukenbrand Bergambacht
Op woensdag 8 januari om 18.00 uur kreeg de politie de melding van een keukenbrand op de Henry Dunanstraat in Bergambacht. Ter plaatse bleek dat de 15-jarige zoon des huizes een pan op het vuur had gezet en op de bank in slaap was gevallen. De pan was oververhit geraakt en in brand gevlogen. De buurman die vlammen zag en tevens bedrijfshulpverlener is greep direct in. De buurman heeft het vuur vakkundig gedoofd middels een deksel op de pan te leggen. Hierdoor is erger voorkomen. Door de brandweer is het fornuis en de pan buiten gezet. De moeder die later thuis kwam is door de politie bijgepraat. De brandweer zorgt voor de verdere afhandeling van de schade.