Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-01-2003
Persberichten distict Utrecht stad, 09.45 uur

Autokraker aangehouden

UTRECHT In de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 januari heeft de politie op het Stationsplateau een 41-jarige man uit Utrecht aangehouden. Hij wordt ervan verdacht even daarvoor een auto gekraakt te hebben in de binnenstad.

De eigenaar van de auto deed aangifte op het politiebureau Paardenveld en gaf aan dat onder andere een blauwe vouwfiets uit zijn auto was ontvreemd. Dit werd door de agenten doorgegeven aan de meldkamer. Even later troffen agenten op het Stationsplateau de 41-jarige verdachte met de betreffende fiets aan. De Utrechter werd aangehouden en bij fouillering troffen de agenten gereedschap aan waarmee de kraak hoogstwaarschijnlijk gepleegd is. De verdachte is ingesloten op het politiebureau.

Twee keer de klos

UTRECHT Woensdagmiddag 8 januari werd een 30-jarige automobilist uit Utrecht twee keer bekeurd. De tweede keer omdat hij de bonnen die hij kreeg verscheurde en uit het raam van zijn auto gooide.

Om 15.30 uur controleerden agenten de papieren en gegevens van de Utrechter tijdens een algemene verkeerscontrole op de Amsterdamsestraatweg, ter hoogte van de Sportparkweg. Het bleek dat de bestuurder geen rijbewijs of kentekenbewijs kon tonen en dat de APK van het voertuig was verlopen. Hiervoor kreeg de man twee bekeuringen uitgereikt. De bestuurder was het er kennelijk niet mee eens, want toen hij wegreed verscheurde hij de bonnen en gooide ze uit het raam van zijn auto. De Utrechter werd vervolgens door de agenten teruggehaald en hij ontving nog een bekeuring voor milieuvervuiling.

Snelheidscontrole

UTRECHT Woensdagmiddag 8 januari hield de politie een snelheidscontrole op de van Egmondkade.

Tussen 12.30 uur en 14.30 uur werd de snelheid van 616 voertuigen gemeten. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u. 53 automobilisten reden te hard en ontvangen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 65 km/u.