Gemeente 's-Hertogenbosch

09-01-2003

Milieupolitie en politie Rosmalen samen de wijk in

De Milieupolitie van de gemeente 's-Hertogenbosch en Politieteam Rosmalen gaan vanaf begin januari 2003 samen de wijk in en proberen op die manier de milieuoverlast een halt toe te roepen en de veiligheid te verhogen. Onlangs hebben beide partijen daartoe een samenwerkingsconvenant getekend.

Convenant
Op 6 november 2002 hebben de afdeling Milieu van de gemeente 's-Hertogenbosch en politieteam Rosmalen een convenant ondertekend waarin door gezamenlijke aanpak de leefbaarheid en de milieuoverlast in het werkgebied van politieteam Rosmalen, te weten Rosmalen, Hintham, Kruisstraat, Empel en Maliskamp, wordt aangepakt. Het project start in januari 2003 en loopt vooralsnog tot eind 2003.

Pro-actief
De Milieupolitie werkt normaal gesproken "klachtgericht". Een inwoner belt de Milieuklachtenlijn als er bijvoorbeeld ergens afval ligt en de milieuagent van de gemeente gaat daar dan op af. Met de nieuwe gezamenlijke aanpak gaat de milieuagent van de gemeente actief zelf met een politieman/vrouw de wijk in, constateert eventuele overtredingen en neemt maatregelen. Tijdens de gezamenlijke surveillances bekijkt de politie de zaken door de politiebril en let specifiek op veiligheid en leefbaarheid in de wijk. De milieuagent van de gemeente kijkt meer door de milieubril naar de wijk en probeert op een pro-actieve manier milieuoverlast aan te pakken. Beide partijen zijn gezamenlijk eens in de twee weken een hele dag in de wijken te vinden om de specifieke wijkgerichte problemen, zoals zwerfvuil, illegaal gestort afval, verkeerd geparkeerde aanhangwagens en caravans en verkeerd aangeboden afval op zowel preventieve als repressieve manier aan te pakken.