Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 9-01-2003
Donderdagochtend 9 januari 2003
Ernest Zinsmeyer 0592 361127 / 06 22662875

Piket en persvoorlichting tot donderdagmiddag

Twee fietsers gewond bij ongeval
KLAZIENAVEEN Woensdagmiddag omstreeks 18.00 uur reden twee fietsers, 31 en 32 jaar en afkomstig uit Klazienaveen over het Ambacht in de richting Klazienaveen Noord. Een 26-jarige automobilist uit dezelfde plaats kwam hen achterop. Hij zag de beide fietsers totaal over het hoofd, en reed de buitenste aan. Deze viel daardoor tegen de ander. Beide fietsers zijn per ambulance overgebracht naar het Scheperziekenhuis. Een met een gebroken sleutelbeen; de ander met een scheur in het bot van zijn been. De fietsers voerden beide verlichting.

Alcohol in het verkeer
HOOGERSMILDE Woensdagavond tegen 23.00 uur trof de politie een 25-jarige automobilist uit Appelscha langs de N381 aan, die daar met twee lekke banden was gestrand. De man bleek flink onder invloed. Bij de ademtest blies hij 885. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij ontving een snelrechtdagvaarding.
ZUIDWOLDE Woensdagnacht rond 2.15 uur controleerde de politie een 22-jarige automobilist uit deze plaats op de Zuider Esweg. Hij bleek te hebben gedronken. De ademtest kwam uit op 285, wat hem een bekeuring opleverde van 190.
EMMEN Woensdagnacht omstreeks 4.45 uur controleerden agenten op de Odoornerweg een 35-jarige automobilist uit Roden. Hij reed zonder rijbewijs en bleek te hebben gedronken. Omdat hij al diverse keren voor het rijden zonder geldig rijbewijs is bekeurd, is zijn auto in beslag genomen. Daarnaast weigerde hij medewerking te verlenen aan de verplichte ademtest, wat hem een snelrechtdagvaarding opleverde.

Winkeldief aangehouden
RODEN Woensdagmiddag is een 38-jarige vrouw uit Assen aangehouden wegens diefstal van levensmiddelen in een supermarkt in de Heerestraat. Ze werd betrapt en overgedragen aan de politie. Omdat ze het afgelopen jaar ook al meerdere keren met politie en justitie in aanraking is geweest vanwege winkeldiefstallen, wordt gezocht naar een hulpverleningstraject naast de strafrechtelijke afhandeling.

Lastige jeugd uit Forum verwijderd
ASSEN Woensdagmiddag is een groep jongeren uit het overdekte winkelcentrum aan het Koopmansplein verwijderd, nadat ze overlast hadden veroorzaakt. Ze gooiden met sneeuwballen en waren daar al meerdere keren op aangesproken door winkeliers en stadswachten. Ook ten opzichte van de gewaarschuwde politie hield de overlast niet op, waarop de drie grootste raddraaiers werden aangehouden. Deze drie, jongens van 17 en 18 jaar, en een vrouw van 20 jaar, alle uit Assen, kregen een proces-verbaal op grond van de APV, en ter zake belediging.

Schuur afgebrand
NIJEVEEN Woensdagavond rond 19.30 uur is brand ontdekt in een schuur achter een woning aan de Dorpsstraat. De oorzaak is niet bekend. De schuur brandde volledig af. De hoogte van het schadebedrag voor de 65-jarige bewoner is niet bekend.