Korps: Groningen, plaats: Diverse 9-01-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 9 januari 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: verkeerscontroles leiden tot boetes
Diverse controles hebben woensdag geleid tot 61 bekeuringen voor diverse overtredingen. Op de Oude Ebbingestraat werden 14 bekeuringen uitgedeeld voor het rijden door rood licht. In de Emmastraat werden 12 automobilisten bekeurd voor het rijden zonder autogordel. Op het Damsterdiep liepen nog eens twaalf bestuurders voor dezelfde gedraging tegen de lamp. Tenslotte kregen 23 bestuurders op de Parkweg een bon voor het rijden door rood licht. Een 25-jarige bromfietser uit de stad reed zonder bromfietscertificaat en verzekeringsbewijs. Zijn voertuig wordt technisch onderzocht.

Groningen: alcomobilist aangehouden
De politie heeft woensdagavond op de Bornholmstraat een 35-jarige man uit Scheemda aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten roken bij een controle dat de bestuurder alcohol had gedronken. De automobilist bleek op het politiebureau 1,75 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: snelle rijder raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft woensdagavond op de Plataanlaan een 19-jarige man uit Groningen bekeurd voor te hard rijden. De Stadjer reed 122 km/uur, waar een maximum toegestane snelheid geldt van 70 km/uur. De man reed derhalve 52 km/uur te hard. Zijn rijbewijs werd door de agenten ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man en vrouw met drugs aangehouden
Op de Bornholmstraat heeft de politie woensdagavond een 36-jarige vrouw uit Utrecht en 65-jarige man uit Rolde aangehouden, omdat ze verdovende middelen bij zich hadden. De twee werden door de politie in een auto gecontroleerd. De vrouw gaf direct 1,5 gram op cocaïne gelijkende stof aan de politieagenten. In de auto werd nog eens 0,9 heroïne en 3,2 gram cocaïne aangetroffen. Beide verdachten zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: aanrijding met drank
De politie heeft woensdagnacht in de Davidstraat een 25-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De agenten zagen dat de Stadjer met zijn auto de bocht Hereweg/Davidstraat te krap nam en tegen een geparkeerde auto reed. Het geparkeerde voertuig schoof ten gevolge van de klap tegen een ander geparkeerd voertuig. Een blaastest op straat wees uit dat de automobilist alcohol had gedronken. Op het politiebureau bleek dat hij 0,85 promille alcohol in zijn bloed had. De man kreeg een dagvaarding uitgereikt. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Veenoorder met drank achter stuur
Een 36-jarige man uit Veenoord woensdagnacht liep bij een controle in de Schoolstraat tegen de lamp. Ook hij bleek alcohol te hebben genuttigd. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de Veenoorder
1,3 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt tegen de Drent proces-verbaal op.

Groningen: jongeren aangehouden voor inbraak in buurtcentrum De politie heeft woensdagochtend vier jongeren uit de stad in de leeftijd van respectievelijk 14, twee keer 16 en 17 jaar aangehouden op verdenking van inbraak. De vier worden verdacht van een inbraak afgelopen zondagavond in het buurtcentrum in de Bessemoerstraat, Uit het onderzoek is inmiddels gebleken dat de 14-jarige geen feitelijkheden had gepleegd en is na verhoor in vrijheid gesteld. De drie andere jongens zitten nog vast. De politie zet het onderzoek voort.

ER VOLGEN LATER NOG MEER STADSE BERICHTEN!!

Musselkanaal: jongens gooien ijsballen naar autos De politie heeft twee 15-jarige jongens, waarvan één uit Mussel, (woonplaats 2e verdachte nog niet bekend) aangemeld bij het HALT bureau. Beide knapen gooiden ijsballen naar autos op de A.G. Wildervanckweg (N366) vanaf het viaduct Kruisstraat/Musselweg in Musselkanaal. Eén van de ijsballen trof een passerende vrachtauto en veroorzaakte voor ruim 700 euro schade aan de cabine van dat voertuig. De betrokken chauffeur, een 37-jarige man uit Nieuw Weerdinge, reed naar de knapen toe en wist één van de knapen te overmeesteren en aan de politie over te dragen. De politie treedt in overleg met de ouders over vergoeding van de schade.

Hoogezand: bestuurder onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie woensdagnacht aan de Troelstralaan in Hoogezand een 39-jarige automobilist uit Berlijn aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken. Bij de ademanalyse aan het bureau werd 1.2 promille gemeten. De man kreeg een geldboete van 405 euro opgelegd. Na verhoor is hij met een rijverbod van 5 uur heengezonden.

Delfzijl: koperdieven aangehouden
De politie heeft woensdagavond in sloopwoningen aan de Mercuriusstraat in Delfzijl twee mannen in de leeftijd van 27 en 30 jaar, beiden uit Appingedam aangehouden. De mannen werden door een voorbijganger gesignaleerd terwijl ze bezig waren met het stelen van delen van koperen leidingen uit de woningen. Ze hadden inmiddels een paar bundels leidingen bij elkaar gezocht en klaar gezet om mee te nemen. Beide verdachten zijn voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.

Doezum: fietser gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Kaleweg in Doezum is woensdagmorgen een 18-jarige fietser uit Surhuisterveen gewond geraakt. De man reed op zijn fiets in de richting van Doezum en werd ingehaald door een auto bestuurd door een 26-jarige man, eveneens uit Surhuisterveen. Tijdens de inhaalmanoeuvre raakte de auto in een slip en kwam in botsing met een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 39-jarige man uit Doezum. Beide autos belandden tengevolge van de botsing en sloten, ter weerszijden van de Kaleweg. De fietser werd bij de botsingen aangereden door de auto van de man uit Surhuisterveen. De fietser kwam te vallen en kwam in de sloot terecht. De man liep heup en borstletsel op en is overgebracht naar een ziekenhuis. Zijn fiets werd later teruggevonden onder de auto van de Surhuistervener. Beide automobilisten liepen geen verwondingen op. De autos zijn door een berger uit de sloot getakeld.

Musselkanaal: poging ontvoering; politie zoekt getuigen Twee onbekende mannen hebben maandagavond in de Marktstraat in Musselkanaal geprobeerd een 63-jarige vrouw uit Valthermond mee te nemen in hun auto. De vrouw was te voet en wilde de IJzeren klap oversteken. Op dat moment stopte een auto vlak voor haar. De bestuurder van de auto riep de vrouw toe dat zij met hem en zijn passagier mee moest. De passagier opende daarbij een autoportier en probeerde de vrouw vast te grijpen. De vrouw kon dat echter voorkomen en wist te ontkomen door het portier van de auto hard dicht te duwen. De auto reed daarop hard weg in de richting van het centrum van Musselkanaal. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van het voorval dat plaatsvond rond 19.15 uur. De auto is donker van kleur en mogelijk van het merk Ford, type Fiësta of een vergelijkbaar model van een ander merk. In de auto zaten twee mannen met een donkere huidskleur, die naar alle waarschijnlijkheid onder invloed van alcohol verkeerden. Getuigen van het voorval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stadskanaal, bereikbaar via het algemene politietelefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)