Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave donderdag 9 januari 2003

* RAMKRAAK AUTOBEDRIJF
BERGSCHENHOEK - In de nacht van woensdag op donderdag vond er bij een autobedrijf aan de Berkelseweg een ram-/snelkraak plaats. Bij de kraak werden diverse autoradio's en navigatieapparatuur weggenomen. Onbekenden hadden met een auto de pui van bedrijf geramd, waarna men het pand binnen kon komen. Verschillende kasten werden opengebroken en doorzocht.


* RADARSNELHEIDSCONTROLES
Politiepersoneel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield woensdagmiddag op de Molenvliet en de Olympiaweg radarsnelheidscontroles. Tussen twee en drie uur hielden op de Molenvliet 149 van de in totaal 930 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/uur in plaats van de toegestane maximum snelheid van '50'. De radar flitste tussen half vier en half vijf op de Olympiaweg 100 van de in totaal 368 passerende autobestuurders. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/uur in plaats van '50'.


* TWEE MANNEN MET GESTOLEN AUTO AANGEHOUDEN

In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks half twee werden in een woning aan de Hudsonstraat twee Rotterdammers, 26- en 27-jaar oud, aangehouden. De twee hadden zich verstopt onder het kruipluik van de kelderruimte. Zij waren eerder gesignaleerd in een gestolen auto. Politiemensen zagen op de tippelzone aan de Keileweg een personenauto rijden met twee verschillende kentekenplaten. Bij navraag bleek de auto als gestolen gesignaleerd te staan. (De auto was op 13 december 2002 bij een inbraak aan de Honingerdijk gestolen). De bestuurder van de auto kreeg een stopteken, waaraan hij niet voldeed. Hij probeerde met de auto via de ingang van de tippelzone te ontkomen. Nadat hij was ingereden op een politieman, die niet werd geraakt, lukte het hem om de tippelzone te verlaten en er vandoor te gaan. De politie ging achter hem aan, de wijk Delfshaven in. Op de Voorhaven reed de bestuurder van de auto opnieuw op een politieman in, die vervolgens een waarschuwingsschot loste. In de 2e Schansstraat kwam de auto tot stilstand en gingen de twee inzittenden te voet verder. Een getuige meldde dat de twee mannen een bouwterrein bij de Hudsonstraat waren opgegaan. Politiemensen zagen na onderzoek een vers bloedspoor op een kapotgeslagen ruit van een woning aan de Hudsonstraat. In deze woning werden de twee verdachten uiteindelijk onder het kruipluik aangetroffen. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het bureau waar zij zijn ingesloten. De gestolen auto werd in beslag genomen.


* TWEE OVERVALLERS VOORGELEID AAN OFFICIER VAN JUSTITIE

ROZENBURG -Woensdagmiddag werden twee Rotterdammers van 20- en 34-jaar oud voorgeleid aan de officier van justitie. De mannen worden verdacht van gewapende overvallen in Rozenburg en Spijkenisse. De recherche, die een uitgebreid onderzoek startte naar aanleiding van een aantal in Rozenburg gepleegde overvallen, sluit meerdere aanhoudingen niet uit en zet het onderzoek voort.

Avonduitgave woensdag 8 januari 2003

* VERKEERSCONTROLE
Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum heeft woensdagmorgen op de Coolsingel een verkeerscontrole gehouden. Tussen half tien en elf uur werden 12 processen verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en voor fout parkeren.


* MAN VAN TRAP GEVALLEN
Woensdagmorgen omstreeks kwart over tien raakte in een kerk aan de Oudedijk een 54-jarige man uit Rotterdam gewond, nadat hij van een trap viel en op een tafel terecht kwam. De man, die klaagde over pijn in de borst, werd door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. Het slachtoffer heeft vermoedelijk inwendig letsel opgelopen.


* GEWAPENDE OVERVALLER AANGEHOUDEN DOOR ARRESTATIETEAM

VLAARDINGEN - Een Arrestatieteam van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft woensdagmiddag een 31-jarige Vlaardinger aangehouden in een woning aan de Goudbloemstraat. De man wordt er van verdacht kort daarvoor een overval te hebben gepleegd op een herenkledingzaak aan de Van Hogendorplaan.

Omstreeks half twee stapte de man de winkel binnen. Hij liep naar de toonbank waar twee medewerksters van de zaak zich ophielden. Hij bedreigde de personeelsleden met een vuurwapen en eiste geld. Uit de kassa kreeg hij het wisselgeld, een relatief klein bedrag, waarna hij de vlucht nam.

De politie stelde direct een onderzoek in in de omgeving van de Van Hogendorplaan. Getuigen hadden gezien dat de overvaller een portiekwoning aan de Goudbloemstraat invluchtte. De omgeving van de woning werd direct hermetisch afgesloten en een Arrestatieteam gealarmeerd.

Rond drie uur drong dit team het pand binnen waar hij verbleef. De 31-jarige verdachte werd gearresteerd, hij heeft zich niet verzet. Z'n vuurwapen werd in beslag genomen. De verdachte is overgegeven aan de recherche van het district Waterweg. Bij de overval en de latere arrestatie van de verdachte raakte niemand gewond.