Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio, 9-01-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Vermist meisje terug
ALMERE Na een melding van een ontvoering van een 15-jarig meisje uit Almere is de politie woensdagavond omstreeks 20.30 uur een grote zoekactie begonnen. Daarbij is ook een helikopter van de KLPD ingezet. Volgens de melder zou het meisje in een bestelbusje zijn getrokken. Ter plaatse bleek dat de melder de vader van het meisje was, en dat het meisje vermoedelijk was ingestapt in het busje van haar 29-jarige vriend. Hierna werd met een kleinere groep de zoekactie voortgezet, mede vanwege de minderjarigheid van het meisje en het feit dat zij aan de ouderlijke macht onttrokken was. Om 23.00 uur was het meisje weer terecht. De vader is verzocht zich aan het bureau te melden.

Weedplantage ontmanteld
LELYSTAD Twee Lelystedelingen van resp. 22 en 27 jaar zijn woensdagavond aangehouden na het aantreffen van een weedplantage. Beiden waren aanwezig in het pand aan de Klip toen de politie een inval deed na een tip. In totaal zijn 864 weedplanten aangetroffen in drie kamers. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen vernietigd worden. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Aanhouding na vernieling trein
ALMERE Na een melding van vernielingen in de trein door drie jongens, is woensdagmiddag een 22-jarige Amsterdammer aangehouden. De drie werden na de vernieling van een aantal banken en het rijden zonder vervoersbewijs op het Stationsplein van de trein gehaald door de politie en gefouilleerd. Daarbij bleek dat de 22-jarige in bezit was van een steekwapen. Hij is aangehouden voor vernieling en verboden wapenbezit. Proces verbaal wordt opgemaakt. De Spoorwegpolitie handelt de zaak verder af.

Aanrijding met letsel
ALMERE Mede vanwege de gladheid zijn er een aantal mensen gewond geraakt na eenzijdige aanrijdingen. Woensdagmiddag gleed een 63-jarige automobilist uit Almere het talud af in de bocht van de Waddendreef. De auto belandde op de zijkant, maar de bestuurder kon zelf uit de auto komen. Hij is met schouderklachten per GGd-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.
Een 31-jarige automobiliste uit Lelystad raakte op de A6 bij Almere gewond nadat zij bij een inhaalmanoeuvre van de weg was geraakt en over de kop in een greppel van de middenberm belandde. Zij is met diverse kneuzingen naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht per GGD-ambulance.

Rijden onder invloed
ALMERE Wegens zijn slingerend rijgedrag is een 32-jarige automobilist uit Amsterdam woensdagavond aangehouden op de Veluwedreef. Ter hoogte van de afslag Almere Stad is de man aangehouden. Omdat hij bij de blaastest onder invloed bleek, is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na meting had hij een promillage van 0.9. Hij kreeg een rijverbod van drie uren en een transactie.

Woningbrand Pallasstraat
EMMELOORD Een woning aan de Pallasstraat is woensdagnacht gedeeltelijk uitgebrand. Door nog onbekende oorzaak ontstond de brand op de benedenverdieping. Een 24-jarige bewoner van het pand had net zijn hond uitgelaten en ontdekte het vuur, waarna hij de twee andere bewoners, een vrouw van 47 en een meisje van 12, waarschuwde. Zij konden op tijd het pand verlaten, maar zijn voor alle zekerheid ter observatie opgenomen in het Dr Jansenziekenhuis omdat zij rook hadden binnengekregen. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand. Er deden zich verder geen persoonlijke ongelukken voor.