Korps: Flevoland, plaats: Almere Buiten 9-01-2003 Antillianen maken Antillianen warm voor Nos Kultura Nos Cultura, 06-41544530

Heeft u ze al gezien in Almere Buiten? Antillianen met een blauwe jas waarop in gele letters de naam Nos Kultura prijkt. Ze attenderen Antillianen op het Antilliaanse buurthuis Nos Kultura aan het Noordeinde in Almere Buiten. Een buurthuis waar je elkaar kunt ontmoeten en kunt deelnemen aan allerlei soorten activiteiten, zoals sporten, internetten en domino. Nos Kultura en de politie hopen hiermee de overlast nog verder terug te dringen.

Blauwe jassen
Vanaf begin december lopen deze blauwe jassen, zoals ze ook wel kortweg genoemd worden, tijdens koopavonden in het centrum van Almere Buiten. Het team bestaat nu uit zes mannen. Nos Kultura wil dit graag uitbreiden, zodat ze ook op zaterdagen en alle doordeweekse middagen de straat op kunnen.
Deze vrijwillige leden van de zogenoemde blauwe jassen zijn geselecteerd door Nos Kultura. De politie heeft deze groep voorlichting gegeven over wat ze wel en niet kunnen en mogen. Daarnaast heeft de politie ze de eerste dagen begeleid.

Minder overlast en minder extra politietoezicht Nos Kultura en de politie hopen met deze actie Antillianen warm te maken om naar het buurthuis Nos Kultura te gaan in plaats van op straat rond te hangen. Dit rondhangen wordt door veel inwoners als overlast ervaren. Daarnaast kan het extra toezicht van de politie in Almere Buiten wellicht worden teruggeschroefd, zodat ze zich meer kan richten op andere prioriteiten zoals jeugdoverlast en geweldsdelicten.