VVCR


VVCR 30 jaar veilig op weg

Verkeers Veiligheids Centrum Rozendom (VVCR) bestaat 30 jaar. Op 28 oktober 1972, startte de heer G.J. Rozendom sr. een anti-slipschool in Rijssen met als doel een grotere verkeersveiligheid te realiseren voor jonge automobilisten. Inmiddels is deze anti-slipschool uitgegroeid tot een veelzijdig, innovatief en kwalitatief Verkeers Veiligheids Centrum met naast de hoofdvestiging in Rijssen ook locaties in Lelystad en Moerdijk.

Veelzijdig
Onder de VVCR-Holding valt een groot scala aan diensten en producten op het gebied van verkeersveiligheid en beroepsopleidingen. Van de coördinatie van rijbewijzen, beroepsopleidingen tot directie-, overheids-, huisarts-, taxi-, politie-, brandweer- of ambulancechauffeur, incentives, schadepreventieprojecten tot traumabegeleiding en rijsimulatoren met virtual reality systemen. Ook verzorgt VVCR voortgezette rijvaardigheidstrainingen en rijtesten voor bestuurders van motor, auto, busje, motorwagen, truck/oplegger, bus, touringcar tot ambulance-, politie-, brandweer- en defensievoertuigen.

Innovatief
VVCR loopt vooruit op het gebied van verkeersveiligheid en ontwikkelt ter bevordering hiervan continu nieuwe diensten en producten. Zo maken de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van actieve en passieve veiligheidssystemen onderdeel uit van de opleidingen. VVCR heeft Het Nieuwe Rijden, de rijstijl van de 21e eeuw, eveneens ontwikkeld. Ook de nieuwe ontwikkeling op het gebied van Virtual Reality systemen werpt haar vruchten af. VVCR heeft samen met vooraan-staande partners een unieke rijsimulator ontwikkeld en begin dit jaar gepresenteerd.

Kwalitatief
Niets gaat boven kwaliteit. VVCR is daardoor ook als eerste centrum voor voortgezette rijvaardigheidstrainingen bekroond met het ISO 9001 certificaat. Hierdoor bewijst ze de trainingen conform internationale normen en maatstaven te ontwikkelen. Tevens heeft de DVR (DeutscheVerkehrssicherheitsrat) jaren geleden toenadering gezocht en gevraagd om haar krachten te bundelen met 80 verkeersveiligheidscentra door geheel Europa. Ook het internationaal opleiden van de instructeurs van VVCR behoort hiertoe.

Over VVCR
VVCR is in Nederland toonaangevend op het gebied van het ontwikkelen en verzorgen van diensten en producten met betrekking tot de verkeersveiligheid en beroepsopleidingen. Het product- en dienstenaanbod is zeer uiteenlopend maar houdt altijd verband met verkeersveiligheid. Het personeelsbestand is inmiddels uitgegroeid tot 71 werknemers die door geheel Nederland werkzaam zijn.

Noot voor de redactie /