Politie IJsselland Politie IJsselland
Persberichten Zwolle 1 van Woensdag 08-jan-2003 07:00 uur
tot Donderdag 09-jan-2003 06:59 uur


---
LASTIG GEVALLEN VROUW GEZOCHT

ZWOLLE Dinsdagmiddag 7 januari fietsten drie 16-jarige Zwolse jongens over de Provincieroute toen zij ter hoogte van een bushalte zagen dat een vrouw werd lastig gevallen door drie jonge knapen. De drie gingen daarop terug en spraken de jongens aan. Er volgde een woordenwisseling. Op een gegeven moment kwam de stadsbus en vertrok de vrouw. Toen de drie jongens ook weg wilden gaan hielden de knapen hun echter tegen en begonnen op hun in te slaan. Op een gegeven moment wist één van de jongens aan te bellen bij een naburige school. De daders gingen er daarop vandoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar dit voorval en wil daarom graag in contact komen met de betrokken vrouw. Zij wordt gevraagd te bellen met het team Zwolle-Zuid via het nummer 0900-8844.

(03-002732)


---

BROMFIETSTER KOMT IN BOTSING MET VOETGANGERS

ZWOLLE - Woensdagmiddag is een 17-jarige bromfietster uit Genemuiden op de Oude Wetering met haar bromfiets tegen een 61-jarige voetganger uit Zwolle aangereden. Naast de man liep een 61-jarige vrouw, eveneens uit Zwolle. Door de botsing kwamen alledrie de partijen ten val. De man liep hierbij een lichte hersenschudding op en de voetgangster naast hem had last van haar hoofd en nek. Beide zijn naast het ziekenhuis gebracht. De bromfietster had alleen materiële schade aan haar bromfiets.

(03-002971)

---
MAN OP SCOOTER KOMT TEN VAL

ZWOLLE - Op de Voortsterweg is woensdagavond een 53-jarige man op de scooter onderuit gegaan. De man liep hierbij een vleeswond op en een schouder uit de kom. Vermoedelijk is zijn val veroorzaakt door een tegel die uit het fietspad was gehaald (door wie of waarom is onbekend).De man is overgebracht naar het ziekenhuis.

(03-003127)

---
ZAKKENROLLEN (1)

ZWOLLE - Woensdagmiddag heeft een vrouw uit Zwolle (leeftijd onbekend) aangifte gedaan van zakkenrollen aan de Diezerstraat op dinsdag. In een winkel, waar het erg druk was, is haar portemonnee vermoedelijk uit haar tas gestolen. De portemonnee bevatte enkele Euro's en wat foto's.

(03-002941)

---
ZAKKENROLLEN (2)

ZWOLLE - Een 57-jarige vrouw uit Zwolle deed woensdagmiddag aangifte van zakkenrollen op het station Zwolle op dinsdag. Haar portemonnee met 30 Euro, een bankpas en een rijbewijs is weggenomen.

(03-002955)

---
MAN VALT OP HOOFD DOOR GLADHEID

ZWOLLE - Dinsdagmorgen is een man uit Zwolle (leeftijd onbekend) voor het winkelcentrum aan de Dobbe gevallen ten gevolge van sneeuw en ijs voor de ingang. De man kwam op zijn achterhoofd terecht en is met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

(03-002412)

---

Einde

Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)