Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-01-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 10.20 uur

Bromfietser ernstig gewond

WOERDEN Op woensdag 8 januari raakte een bromfietser ernstig gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 08.15 uur reed een 54-jarige automobilist uit Leusden over de Barwoutswaarder, komende uit de richting van de Hoge Rijndijk. Hij sloeg linksaf om zijn auto in een parkeervak te parkeren, maar zag daarbij een hem tegemoetkomende 16-jarige bromfietser uit Bodegraven over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg.

De bromfietser is met ernstig letsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar op de afdeling Intensive Care opgenomen.

Bromfietser ontkomt, maar toch niet

MIJDRECHT Op dinsdag 7 januari weigerde een bromfietser aan een stopteken te voldoen. Toch kan hij zijn bekeuringen tegemoet zien.

Op dinsdag rond 20.30 uur zagen politiemensen een hen bekende bromfietser over de Dorpsstraat rijden. De jongeman reed zonder helm en kreeg een stopteken. In plaats van te stoppen, gaf de bromfietser vol gas en ging er met een behoorlijke snelheid vandoor. Daar de politiemensen de jongeman hadden herkend, gingen zij niet achter hem aan, maar reden naar zijn ouderlijk huis. Daar werd de bromfietser niet aangetroffen.

Op woensdag 8 januari werd de verdachte, een 18-jarige jongeman uit Mijdrecht, telefonisch door een politieman gehoord. Hij kreeg bekeuringen voor het rijden zonder helm, rijden zonder geldig bromfietscertificaat en het rijden door een voetgangersgebied. De bromfietser verklaarde dat het hem allemaal niet kon boeien.

Hulp op tijd en te laat

MIJDRECHT Op woensdag 8 januari zijn meerdere schapen door het ijs gezakt.

Rond 10.10 uur kreeg de politie de melding dat op de Energieweg een schaap zojuist door het ijs van een sloot was gezakt. De melder bleef gelukkig ter plaatse, zodat hij de politiemensen het onfortuinlijke dier aan kon wijzen. Het schaap stak alleen nog met zijn kop boven het ijskoude water uit. Doordat het water in de vacht van het schaap was getrokken, kregen de politiemensen het schaap met behulp van een touw met zeer veel moeite op de kant. Daar hebben zij het dier enigszins opgejaagd om zijn bloedomloop weer op gang te krijgen.

Bij inspectie van alle direct in de omgeving gelegen sloten, troffen de agenten nog drie schapen aan. De hulp voor deze dieren kwam echter te laat: zij waren dood en lagen vastgevroren in het ijs. De eigenaar van de schapen was ook door de melder gealarmeerd en kwam ter plaatse. Hij vermoedde dat de schapen door een hond achterna waren gezeten en daarbij de sloten waren opgevlucht, normaalgesproken begeven schapen zich daar nooit.

Tanken zonder te betalen

WOERDEN De afgelopen dagen werd meerdere malen een Mini volgetankt, zonder dat daarbij de benzine werd betaald. De auto was van diefstal afkomstig.

Op 3 en 5 januari werd bij een benzinestation aan de Europabaan door een Mini getankt en vervolgens reed de bestuurder weg, zonder af te rekenen. De auto bleek onlangs in Heemskerk te zijn gestolen.

Op woensdag 8 januari rond 17.15 uur was een politieman op weg naar huis en reed daarbij langs een benzinestation aan de Europabaan. Hij zag dat de bestuurder van een mini na het tanken direct instapte en wegreed. De politieman herkende de auto als zijnde de bovengenoemde gestolen auto. De politieman nam via zijn GSM contact op met de politiemeldkamer en bleef het voertuig volgen.

De politiemeldkamer stuurde meerdere politie-eenheden die kant op en de auto werd op de snelweg A12 (richting Den Haag) aan de kant gedirigeerd. De bestuurder, een 21-jarige man uit Den Haag, werd aangehouden. Daar de auto in Heemskerk was gestolen, wordt het onderzoek door de politie aldaar verricht. De verdachte is aan hen overgedragen.

Onder invloed
MIJDRECHT Op woensdag 8 januari werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 18.20 uur meldde een automobilist via zijn gsm dat hij achter een auto reed, waarvan de bestuurder er een nogal slingerende rijstijl op nahield. Hij vermoedde dat de man teveel had gedronken. Op de Provincialeweg N 201 controleerden politiemensen de betrokken bestuurder. De man, 71 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, had inderdaad wat alcohol genuttigd en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 415 ug/l (1.05 promille), terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l (0,5 promille) is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Zonder verlichting door de mand gevallen
MAARSSEN Op woensdag 8 januari vielen twee opzittenden van een fiets bij een verlichtinscontrole door de mand.

Rond 19.15 uur hielden politiemensen een verlichtingscontrole op de Verbindingsweg. Daarbij controleerden zij de bestuurder van een fiets die geen verlichting voerde. Bij de fietser zat een andere man achterop. Het viel de politiemensen daarbij op dat het slot van de fiets was vernield. Bij het natrekken van de beide heren, 29 jaar en 40 jaar oud en afkomstig uit Hilversum en Almere, bleek dat zij al eerder met de politie in aanraking waren geweest. Zij werden op verdenking van diefstal van de fiets aangehouden.

Op het politiebureau bekenden de beide verdachten dat zij de fiets op het Antilopespoor hadden gestolen. De eigenaresse van de fiets had dezelfde dag aangifte van diefstal van haar fiets gedaan. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.