KLM

03/002

KLM en donkersloot 'the gallery' maken kunst in de lucht

Kunstenaars portretteren kinderen tijdens een rondvlucht boven Nederland

AMSTELVEEN, 9 januari 2003 - KLM en Donkersloot "THE GALLERY" nemen vandaag het initiatief voor een speciale rondvlucht boven Nederland ten bate van Villa Pardoes, het vakantieverblijf in Kaatsheuvel voor kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun familie.

Vanochtend stappen dertien jonge Nederlandse kunstenaars aan boord van een Fokker 50 van KLM Cityhopper voor een vlucht van Schiphol naar Eindhoven, waar zeven kinderen en hun begeleiders zullen opstappen voor een rondvlucht boven de woonplaatsen van de kinderen. Deze kinderen verblijven momenteel voor een vakantie in Villa Pardoes, dat vlakbij vliegveld Eindhoven is gelegen.

Tijdens de rondvlucht maken de kunstenaars portretten van de kinderen, die ze na afloop mee naar huis kunnen nemen. Bovendien zullen de kunstenaars aan boord gezamenlijk een groot schilderij maken dat het thema "100 jaar luchtvaart" uitbeeldt. Dit kunstwerk zal aanstaande zaterdag, 11 januari, tijdens het Reis Gala in Noordwijk worden geveild. De opbrengst van het schilderij komt geheel ten goede aan Villa Pardoes. Ook zullen een vijftal, door kunstenaars van Donkersloot "THE GALLERY", beschilderde schaalmodellen van vliegtuigen worden geveild.

Het Reis Gala is een jaarlijks terugkerend evenement voor de reisbranche dat wordt georganiseerd door de Reis Management Club en de Vakantiebeurs. Voor het derde opeenvolgende jaar doneert de organisatie de meeropbrengsten van het Reis Gala aan Villa Pardoes.

KLM stelt de rondvlucht kosteloos ter beschikking en hoopt hiermee een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van Villa Pardoes. Donkersloot "THE GALLERY" heeft onder andere de volgende kunstenaars bereid gevonden hun medewerking te verlenen: Peter Klashorst, Justus Donker, Marieke van der Pol, Leo Spindelaar (Spin), Sylvester Peperkamp, Leida Blom, Ingeborg Seeleman, Aran Binnerts, Johan Gustavsson and Piet Linnebank. Donkersloot "THE GALLERY" en de kunstenaars werken geheel belangeloos mee aan de initiatieven voor Villa Pardoes.

Voor nadere informatie:
KLM Mediarelaties, Youssef Eddini, tel. 020 64 94545.

AMS/AR/YE

KLM CORPORATE COMMUNICATIONS (AMS/DR)
Marjolein Schotel
Media Relations
tel: 31-20 649 45 45
fax: 31-20 648 80 92
Email: secr.mediarelations@klm.com