GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 9 januari 2003 11:52
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Halsema presenteert initiatief verbetering universitaire medezeggenschap

( 9 januari 2003)

Femke Halsema presenteert vandaag op de Katholieke Universiteit Nijmegen plannen voor een betere medezeggenschap op de universiteit. De medezeggenschap van studenten en personeel is sterk verslechterd. Dat komt door de invoering van de 'MUB' (modernisering universitaire bestuursorganisatie) door de eerste Paarse regering. GroenLinks wil dat herstellen. In een voorontwerp van wet wordt de zeggenschap van studenten en personeel sterk verbeterd. De medezeggenschapsraden krijgen instemmingsrecht op alle onderwerpen en studenten komen in de besturen van alle faculteiten en opleidingen. Bovendien wordt de scholing en informatievoorziening verbeterd.

Tijdens een debat met studenten gaat Halsema tevens in op de bezuinigingen in het hoger onderwijs en de kamernood. GroenLinks is tegen de bezuinigingen en pleit juist voor meer investeringen in hoger onderwijs en wetenschap. GroenLinks doet al jaren voorstellen om structureel te zorgen voor meer studentenkamers. De huursubsidie voor studenten is nu geregeld. Als noodmaatregel pleit GroenLinks voor het gebruik van kantoorpanden voor studentenhuisvesting.

De tekst van het voorontwerp van wet is te vinden op http://www.groenlinks.nl/partij/2dekamer/publikaties/universitairemedezeggenschap.doc


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -