Bedrijfschap Horeca en Catering

Terug Persbericht P-01; Zoetermeer, 9 januari 2003 Afd. Informatie en Communicatie, tel. (079) 368 07 07

De OR van Hotel Inntel wint Nijstenprijs

De Ondernemingsraad van het Golden Tulip Resort Hotel Inntel Zutphen is dit jaar de winnaar van de Nijstenprijs. Op 8 januari nam de voorzitter van de winnende OR de prijs in ontvangst van de bedrijfscommissie ondernemingsraden Horeca en Catering, die is ondergebracht bij het Bedrijfschap. De prijs werd overhandigd tijdens een themabijeenkomst over veilig en gezond werken, door de heer J. Stekelenburg, burgemeester van Tilburg. De prijs, bestaande uit een uniek beeldje en een cheque ter waarde van ¤ 1150,- werd uitgereikt tijdens de Horecava 2003 in Amsterdam.

"De Ondernemingsraad is een OR die weliswaar flexibel inspeelt op gebeurtenissen in en buiten het eigen bedrijf maar ook gestructureerd vooropgestelde doelen nastreeft", aldus het juryrapport. "De OR is zich ervan bewust dat een goed contact met alle geledingen van het bedrijf, binnen het Inntel-concern en daarbuiten essentieel is om de gestelde doelen te kunnen bereiken. De OR heeft bewezen geen een-dags-vlieg te zijn maar de professionele werkwijze te kunnen continueren. Een groot compliment voor een OR van slechts drie personen".

Voorafgaand aan de uitreiking van de prijs vond een vragenronde en een discussie plaats, waarbij "Het Betere Werk; handleiding voor veilig en gezond werken" centraal stond. Tijdens deze bijeenkomst werd over de onderwerpen veiligheid en arbeidsomstandigheden uitgebreid gediscussieerd door vertegenwoordigers van de genomineerde ondernemingsraden, hun bestuurders, alsmede deskundigen op dit gebied.

De Nijstenprijs is ingesteld om ondernemingsraden in de horeca en catering te stimuleren tot een nog beter functioneren. De prijs, die dit jaar voor de twaalfde keer werd uitgereikt, moet onder meer de aandacht vestigen op een aantal aspecten waarin de onderscheiden OR een voorbeeld zijn voor anderen. Naast de Ondernemingsraad van Hotel Inntel waren de Ondernemingsraden van de Compass Group, McDonalds Tilburg, Vakantiepark Weerterbergen, Amsterdam Marriott Hotel en Park Loohorst genomineerd. De twee laatstgenoemde ondernemingsraden kregen respectievelijk de tweede en derde prijs uitgereikt.

Foto:
v.l.n.r. De heer J. Stekelenburg, burgemeester van Tilburg, reikt de eerste prijs uit aan de OR van Hotel Inntel, bestaande uit de heer A.J.A. Bingen (secr.), J.W. Kaatman (vz) en de bestuurder van het hotel, de heer H. Hölscher. De heer P.J. Biesheuvel is hierbij aanwezig als voorzitter van de bedrijfscommissie ondernemingsraden Horeca en Catering.