Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-01-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 11.15 u) Donderdag, 9 januari 2003

District Heerlen en Kerkrade

Nuth; schennispleging
Een 51-jarige vrouw uit Nuth heeft bij de politie melding gemaakt van een schennispleging. Het slachtoffer liep afgelopen woensdagmiddag omstreeks 16.15 uur op de Pescher Vaart in Nuth, ter hoogte van het bruggetje over de Platsbeek, toen daar een jongeman met een donkerrode bromfietsscooter stond die haar plotseling zijn geslachtsdeel toonde. De vrouw is snel doorgelopen en heeft de schennispleging bij de politie gemeld.

Kerkrade; gesignaleerd
Bij controle afgelopen nacht, woensdag op dondernacht op de Maria Gorettistraat in Kerkrade van een 26-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats bleek dat de man gesignaleerde stond voor een nog openstaande boete van ruim 153 Euro. Omdat de man die niet kon of wilde betalen werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij in afwachting van het ondergaan van de vervangende hechtenis (7 dagen) werd ingesloten.

Kerkrade; overval in woning
Afgelopen woensdagmiddag omstreeks 17.00 uur vond een overval plaats op een woning aan de Hertogenlaan in Kerkrade. Een vijftal met handvuurwapens gewapende personen waren de woning binnengekomen en bedreigden met de handvuurwapens de in de woning aanwezige personen. De overvallers doorzochten de woning, vonden geld en een hoeveelheid softdrugs waarmee zij de woning verlieten en er vandoor gingen in een gereedstaande auto. Er is niet geschoten en er is niemand gewond geraakt. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.