Politie IJsselland Politie IJsselland
Dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland
van Woensdag 08-jan-2003 07:00 uur
tot Donderdag 09-jan-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891


---
FIETSTER KOMT TEN VAL

03-002922
STEENWIJK Op woensdagmorgen omstreeks 10.00 uur vond op de Goeman Borgesiusstraat een ongeval plaats. Tijdens het uitstappen zag de bijrijder van een personenauto op de Goeman Borgesiusstraat een van achteren naderende 52-jarige vrouw uit Steenwijk op haar fiets niet aan komen. De fietster remde, maar door het besneeuwde wegdek gleed zij onderuit en kwam ten val. Ze kwam met haar achterhoofd op het wegdek terecht. Haar huisarts constateerde een bloeduitstorting(buil) op het achterhoofd. Aangezien de auto een politievoertuig was werd door de Technische Verkeersafdeling een onderzoek ingesteld.


---
AUTOMOBILIST LICHT GEWOND

03-003099
GENEMUIDEN - Een 23-jarige man uit Kampen reed woensdagmiddag in zijn auto over de Randweg in westelijke richting. In een lange bocht naar rechts raakte zijn voertuig in een slip waardoor hij in een sloot naast de rijbaan belandde. Het voertuig ketste als het ware in de slootwal en kwam vervolgens tot stilstand op de rijbaan van de Randweg. Het voertuig was volledig vernield en is afgesleept. De man werd per ambulance afgevoerd naar ziekenhuis De Weezenlanden te Zwolle in verband met een hoofdwond.


---
DIEFSTAL VAN BRANDSTOF UIT AUTO

03-002820
STEENWIJK - Een aangifte opgenomen van een 30-jarige man uit Steenwijk in verband met diefstal van brandstof uit de tank van een auto. Het feit is gepleegd tussen 2-1 17.00 en 3-1 12.30 uur op de parkeerplaats Prinsen Hoven. Onbekend is hoeveel brandstof is weggenomen.


---
INBRAAK IN KANTINE

03-003067
IJHORST - In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een kantine aan de Burg. Van Wijngaardenstraat te IJhorst. Een bovenlicht bleek te zijn geforceerd en er was het nodige weggehaald. Men moet nog inventariseren wat er zoal is weggenomen.


---
SCHUUR IN BRAND

03-003136
STEENWIJK Op woensdag 8 december omstreeks 18.20 uur werd door een getuige een brand gemeld in een schuur aan de Eesveensweg. Aan de voorzijde van deze schuur was een klein schuurtje gekoppeld. Volgens de getuige is de brand in het kleine schuurtje ontstaan. In schuur lagen vloerbedekking en ander oude materialen opgeslagen. Het is onbekend hoe de brand is ontstaan. Bij de brand is een hond om het leven gekomen. De Eesveenseweg werd tussen spoor en rotonde afgesloten. In verband met gladheid door spuitwater werd er gestrooid. De technische recherche stelt een onderzoek in.


---
Einde dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland

Persberichten Kampen e.o.
van woensdag 08-jan-2003 07:00 uur
tot donderdag 09-jan-2003 06:59 uur

---

OPROEP BESTUURDER AANRIJDING

KAMPEN Bij een aanrijding met blikschade, op een parkeerstrook aan de Vermuydenstraat, raakte woensdagavond, rond 21.14 uur, de auto van een Drontenaar beschadigd. Door andere activiteiten duurde het enige tijd voor de politie op de betreffende locatie kon zijn. De tegenpartij van de Drontenaar, die overigens zelf de politie heeft gebeld, vertrok na enige tijd. Doordat de gegevens van deze man helaas niet werden vastgelegd, omdat er toch politiemensen ter plaatse zouden gaan, is onduidelijk wie deze tegenpartij is. Voor de verzekering technische afregeling van de aanrijding wil de politie graag in contact komen met deze bestuurder. Hij kan contact opnemen met de Kampense politie, via 0900-8844.


---

Politie IJsselland
Persberichten Zwolle 1 van Woensdag 08-jan-2003 07:00 uur
tot Donderdag 09-jan-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)

---
BROMFIETSTER KOMT IN BOTSING MET VOETGANGERS

ZWOLLE - Woensdagmiddag is een 17-jarige bromfietster uit Genemuiden op de Oude Wetering met haar bromfiets tegen een 61-jarige voetganger uit Zwolle aangereden. Naast de man liep een 61-jarige vrouw, eveneens uit Zwolle. Door de botsing kwamen alledrie de partijen ten val. De man liep hierbij een lichte hersenschudding op en de voetgangster naast hem had last van haar hoofd en nek. Beide zijn naast het ziekenhuis gebracht. De bromfietster had alleen materiële schade aan haar bromfiets.

(03-002971)

---
MAN OP SCOOTER KOMT TEN VAL

ZWOLLE - Op de Voortsterweg is woensdagavond een 53-jarige man op de scooter onderuit gegaan. De man liep hierbij een vleeswond op en een schouder uit de kom. Vermoedelijk is zijn val veroorzaakt door een tegel die uit het fietspad was gehaald (door wie of waarom is onbekend).De man is overgebracht naar het ziekenhuis.

(03-003127)

---
ZAKKENROLLEN (1)

ZWOLLE - Woensdagmiddag heeft een vrouw uit Zwolle (leeftijd onbekend) aangifte gedaan van zakkenrollen aan de Diezerstraat op dinsdag. In een winkel, waar het erg druk was, is haar portemonnee vermoedelijk uit haar tas gestolen. De portemonnee bevatte enkele Euro's en wat foto's.

(03-002941)

---
ZAKKENROLLEN (2)

ZWOLLE - Een 57-jarige vrouw uit Zwolle deed woensdagmiddag aangifte van zakkenrollen op het station Zwolle op dinsdag. Haar portemonnee met 30 Euro, een bankpas en een rijbewijs is weggenomen.

(03-002955)

---
MAN VALT OP HOOFD DOOR GLADHEID

ZWOLLE - Dinsdagmorgen is een man uit Zwolle (leeftijd onbekend) voor het winkelcentrum aan de Dobbe gevallen ten gevolge van sneeuw en ijs voor de ingang. De man kwam op zijn achterhoofd terecht en is met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

(03-002412)

---

Einde

Dagrapport Pers Salland
Woensdag08-jan-2003 07:00 uur tot Donderdag09-jan-2003 06:59 uur Door Wim Rabelink
Piket: 038-4963891

---

WONINGINBRAAK AAN DE BERGHUISWEG

HEETEN - Werd door een 56 jarige inwoner van Heeten een inbraak ontdekt in zijn woning aan de Berghuisweg te Heeten. Op woensdag 8 januari, tussen 20.00 en 21.00 uur werd een deur opengebroken en werd de woning doorzocht. De daders namen o.a. een luchtbuks, geld en een mobiele telefoon mee.

03-003158

---

BEDREIGING MET MES

MARIENHEEM - Op het AZC werd een persoon met een broodmes bedreigd. Om momenteel nog onduidelijke redenen werd een mes bij een 27 jarige asielzoeker op de wang gezet en werd hij bedreigd. Door omstanders werd op de verdachte ingepraat en die haalde het voorwerp bij het hoofd weg. Dit voorval werd gemeld aan de beveiliging, waarna de politie werd gebeld. Deze hield de 22 jarige verdachte aan. Wat de aanleiding c.q. oorzaak tot deze bedreiging is, wordt onderzocht. Het mes is in beslaggenomen.

03-003167


---

Einde dagrapport Pers Salland

Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen
Van 8 op 9 jan.2003.
Door Freek Fridrichs
Piket Moniek Winters
038-4963891

DIEFSTAL PERSONENAUTO

DEDEMSVAART - Op woendag 8 januari 2003 omstreeks 09.07 uur werd door het RMIC te Zwolle per mobilofoon doorgegeven dat de collega's uit Drenthe over N48, vanuit de richting Hoogeveen, achter een gestolen personenauto aan zaten. Ze reden over de N48 in de richting Dedemsvaart. In de kom van Dedemsvaart werd de gestolen auto aangetroffen. Ter hoogte van de Sportlaan Hoofdvaart werd door de politie Dedemsvaart een man aangetroffen, die aan het opgegeven signalement voldeed. Deze 29-jarige man uit Zutphen werd als verdachte aangehouden en overgedragen aan de politie Drenthe.

(03-002807)

---
Einde

Persberichten Politie IJsselland
District Zuid (Deventer e.o.)
van Woensdag 08-jan-2003 07:00 uur
tot Donderdag 09-jan-2003 06:59 uur
Piket: Moniek Winters (038-4963891)
Opgesteld door: Nanda Kappers

---

AUTO TEGEN VERKEERSLICHT

DEVENTER Woensdagavond rond 23.20 uur kreeg de politie een melding dat er een ongeval was gebeurd op de Zutphenseweg ter hoogte van de oprit naar de A1 richting Hengelo. Ter plaatse bleek dat een personenauto tegen een verkeerslicht was aangereden en dat het voertuig een paar meter verderop op zijn kop was terechtgekomen. De twee inzittenden, een 41-jarige Deventernaar en een 44-jarige man uit Zutphen, bleken al uit het voertuig te zijn en hadden beiden lichte hoofdwonden. Beiden zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Na behandeling konden ze naar huis. Omdat er bij de auto diverse flesjes bier werden gevonden bestond het vermoeden dat er alcohol in het spel was. In het ziekenhuis zijn de twee aangehouden. Ze boden daarbij ernstig verzet. Op het bureau weigerden ze mee te werken aan een ademanalyse en een verklaring af te leggen. Ook daar verzette de Deventernaar zich nog. Daarbij werd een aquarium vernield. Het rijbewijs van de Deventernaar, de bestuurder van de auto, is ingevorderd. Na verhoor zijn de mannen heengezonden. Diverse PV's worden opgemaakt. Het ongeval ontstond toen de auto van de twee reed over de Zutphenseweg komende uit de richting van de Teugseweg. Plotseling verwisselde de bestuurder van rijstrook. Hij kwam daarbij in de middengeleider terecht. De auto raakte daar een verkeerslicht. Door die aanrijding sloeg het voertuig 2x over de kop en kwam op zijn dak tot stilstand. Beide inzittenden zijn met behulp van omstanders uit het voertuig gekropen.

(03-003182)


---

BEDRIJFSAUTO GESTOLEN

DEVENTER Woensdag rond 17.30 uur parkeerde een 34-jarige man uit Haarle een bedrijfsauto aan de Dortmundstraat. Omdat hij alleen iets af moest geven liet hij de auto met draaiende motor achter. Toen hij even later weer terugkwam bleek de auto te zijn gestolen. Het betreft een baluwe Ford Courrier met het kenteken VB-BT-51.

(03-003097)


---

DIEFSTAL UIT VRACHTAUTO

BATHMEN In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een op een parkeerplaats aan de A1 (zuidbaan) staande vrachtauto. Toen de 51-jarige Poolse chauffeur woensdagochtend wakker werd merkte hij dat de dekkleden van zowel de vrachtauto als de aanhanger waren vernield. Een groot aantal vloerkleden zijn weggenomen.

(03-002794)


---

AUTOMOBILIST MISHANDELD

DEVENTER Een 26-jarige Deventernaar reed woensdag rond 12.20 uur op de Sallandstraat toen hij geen voorrang kreeg van een auto die uit de Lange Zandstraat kwam. De automobilist moest hard remmen om een aanrijding te voorkomen. Toen de twee auto's stil stonden begonnen de drie inzittende van de andere auto de automobilist uit Deventer uit te schelden. Toen de man hierop reageerde liep de bestuurder van de andere auto op hem af en sloeg hem diverse malen door het openstaande raam. Eerst liep de man weer weg, maar toen de aangever iets zei kwam hij terug rukte het portier open en begon nogmaals te slaan. Uiteindelijk stapte hij weer in de auto en reed weg. De man liep diverse blauwe plekken op. Een onderzoek naar de eigenaar van de andere auto is ingesteld.

(03-002921)


---

AUTO IN DE BRAND

DEVENTER Woensdag rond 19.30 uur reed een 38-jarige man uit Deventer in zijn autobus over de Atalanta toen hij brand rook. Hij stopte en het bleek dat er kortsluiting zat in het dashboard. Toen het begon te branden heeft de bestuurder bij omwonenden om emmers water gevraagd. Daarmee is de brand in eerste instantie geblust. Nadien begon het geheel toch weer te branden. De brandweer die inmiddels ter plaatse was heeft de brand geblust.

(03-003121)


---

Einde dagrapport Pers Deventer e.o.