Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 9 januari 2003


Zuid-Twente:

Proces-verbaal wegens doorrijding na aanrijding
03-003548
Enschede, Javastraat
Woensdag 8 januari omstreeks 23.45 uur
Er kwam een melding binnen van een doorrijding na aanrijding. Bewoners hadden een knal gehoord en waren naar buiten gegaan. Daar bleek dat door een automobilist van één voertuig een buitenspiegel was afgereden, dat vervolgens tegen een houten paal was aangereden en dat daarna tegen de achterzijde van een ander voertuig was gereden. De dader was doorgereden. De desbetreffende auto werd later in de nacht onbemand en met diverse beschadigingen aangetroffen aan de Karimatastraat. De auto werd afgesleept. De bestuurder van de auto, een 21-jarige man uit Enschede, meldde zich even later aan het hoofdbureau in Enschede. Hij bekende achter het stuur te hebben gezeten en bovengenoemde aanrijdingen te hebben veroorzaakt. Verder bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en dat de auto niet verzekerd was.Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.


Diefstal auto
03-003527
Enschede, Lintveldebrink
Woensdag 8 januari
Een 58-jarige man uit Enschede deed aangifte van diefstal van een grijze Mitsubishi Galant met kenteken FP-GD-41. De auto werd tussen 17.30 en 21.20 uur gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Lintveldebrink.


"Gestolen" auto terecht(zie persbericht 8 januari)
03-002901
Enschede, Slankweg
Woensdag 8 januari
De groen Suzuki Swift met kenteken TS-07-BT, die volgens de 21-jarige eigenaar uit Enschede gestolen was, blijkt achteraf niet gestolen te zijn. Eén en ander berust op een misverstand, de auto is inmiddels weer terug bij de eigenaar.


Kostbare ring gestolen
03-003387
Enschede, Ohmstraat
Een 47-jarige vrouw uit Enschede deed aangifte van diefstal van een 14-karaats gouden ring. Deze is op nog onbekende wijze uit haar woning weggenomen. De ring heeft een vorm van een "Titanic" boot en is belegd met een 3.5 karaats diamant in de vorm van 29 ronde roosjes (type melee diamond). Het gaat om een erfstuk met een waarde van ongeveer ¤ 15.000,-.

Proces-verbaal wegens rijden zonder rijbewijs, zonder verzekering en APK-keuring
03-003502
Enschede, Lambertus Buddestraat
Woensdag 8 januari omstreeks 21.30 uur
Bij een controle bleek een 22-jarige automobilist uit Enschede geen geldig rijbewijs te hebben en te rijden in een auto zonder verzekering en APK-keuring. De man werd meegenomen naar het politiebureau, waar bleek dat hij nog een aantal boetes had openstaan van totaal ruim 280,-.Nadat hij deze betaald had, mocht hij naar huis.


Rijden onder invloed
03-003561
Enschede, Het Oosterveld
Donderdag 9 januari omstreeks 02.45 uur
Een 22-jarige automobilist uit Enschede bleek bij controle onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij weigerde mee te werken aan de ademanalyse. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man was reeds eerder bekeurd voor het rijden onder invloed. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Winkeldief aangehouden
03-003261
Enschede, Burgemeester M. van Veenlaan
Woensdag 8 januari omstreeks 13.35 uur
Door winkelpersoneel werd gemeld dat zij een dief hadden vastgehouden, die enkele verzorgingsproducten had gestolen. De verdachte, een 33-jarige man uit Enschede, werd hierop door de politie aangehouden. Omdat het in dit geval ging om recidive, wordt tegen de man proces-verbaal opgemaakt.


Aanhouding na diefstal koperen pijpen
03-003166
Enschede, Varviksingel
Woensdag 8 januari omstreeks 11.15 uur
Een 30-jarige vrouw uit Enschede betrapte een man toen deze probeerde een aantal roodkoperen pijpen, die voor de woning lagen, te stelen. Zij belde de politie, die de verdachte, een 36-jarige man uit Enschede, vervolgens aanhield. De man bekende dat hij de pijpen had willen stelen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Op het politiebureau bleek overigens dat hij nog 78 dagen "tegoed" had. De 36-jarige man werd derhalve opgesloten.


Diefstal "knuffel"automaat
03-003235
Enschede, Wesseler-Nering
Tussen dinsdagmiddag 7 januari en woensdagmiddag 8 januari
Door een medewerker van een bedrijf uit Almelo werd aangifte gedaan van diefstal van een verkoopautomaat van het merk Discapa ter waarde van ongeveer ¤ 750,-.De automaat is geel van kleur en voorzien van de letters "BOULY" en een afbeelding van een balletje met handjes en voetjes. In de automaat zaten nog een paar honderd balletjes met hierin knuffeltjes. Door in de automaat een muntstuk van ¤ 1,- te gooien, valt er een balletje uit. De automaat stond voor een horecagelegenheid bij het winkelcentrum. Het apparaat heeft wieltjes, is ongeveer 1.55 meter hoog en 0,60 cm breed en weegt 25 kg.


Diefstal met geweld
03-003279
Enschede, Hendrik Jan van Heekplein
Woensdag 8 januari omstreeks 13.55 uur
Een 35-jarige man uit Enschede liep vanaf de Zuidmolen richting de markt en had zijn digitale camera over zijn schouder hangen. Opeens kwam er van achteren een scooter aanrijden met een meisje achter het stuur en een jongen bij haar achterop. De jongens griste de camera van de schouder van de 35-jarige, waarna de scooter verdween in de richting van de Kalanderstraat. De achterzijde van de scooter was geel/zwart. De camera is van het merk Kodak, type DC 240, kleur grijs en heeft een waarde van ongeveer ¤ 700,-. De camera zat in een donkerblauw tasje.


Aanhouding in verband met poging diefstal
03-003541
Enschede, H.B. Blijdesteinlaan
Woensdag 8 januari omstreeks 23.25 uur
Een 17-jarige jongen uit Enschede liep met een vriend op de H.B. Blijdesteinlaan en werd ter hoogte van de Potgieterstraat door een hen onbekende man benaderd. De man spreidde zijn armen uit om hen de doorgang te belemmeren en vroeg om geld. De 17-jarige jongen zei hem geen geld te willen geven, waarop de jongens er vandoor gingen. De man bleef hen echter achtervolgen, waarop de jongens de politie belden. Deze hield de verdachte, een 44-jarige man uit Enschede aan. De man, die zichtbaar onder invloed van alcohol verkeerde, werd voor nader verhoor opgesloten.


Aanhouding wegens vernieling
03-003309
Enschede, Molenstraat
Woensdag 8 januari omstreeks 14.30 uur
Een 18-jarige jongen uit Enschede werd door de politie aangehouden nadat hij in de Molenstraat een lichtbak en een ruit had vernield. De jongen bekende de vernieling te hebben gepleegd en werd na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Door een medewerker van het benadeelde bedrijf aan de Molenstraat werd inmiddels aangifte gedaan.



Noordwest-Twente:

Poging inbraak
03-003078
Troelstralaan te Almelo
Woensdag 06.10 uur
Een 91 jarige bewoner werd wakker door het lawaai van brekend glas. Hij ging op onderzoek uit en zag dat de ruit van de achterdeur vernield was. In de tuin zag hij een onbekende man. De verdachte maakte een gebaar dat hij geld wilde hebben. De bewoner belde de politie, waarop de verdachte wegliep. Een nader onderzoek wordt ingesteld.


Diefstal kleding van rek.
03-002966
Keizerserf te Nijverdal
Dinsdag tussen 16.30 en 18.00 uur
Een bestuurder van een auto heeft zijn auto tot dicht bij het buitenstaande kledingrek gereden en heeft vervolgens 18 vesten van het rek gehaald en gestolen. De waarde bedraagt ruim 650 Euro. Uit de sporen in de sneeuw was te zien dat de bestuurder weggereden is in de richting van de Rijssensestraat. Een onderzoek in de omgeving heeft niets opgeleverd.


Zakkenrollen. Verdachte aangehouden.
03-003160
Bornerbroeksestraat te Almelo
Woensdag 10.40 uur
Oplettend personeel van een supermarkt betrapten een 33 jarige Almelose op heterdaad bij het wegnemen van geld uit portemonnaies van twee klanten. De verdachte had kans gezien bij één van de slachtoffers ( 82 jarige Almeloer) een portemonnaie te rollen. Deze werd later teruggevonden onder een bureau. De vrouw werd door personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Het ontvreemde geld had zij nog bij zich. De verdachte is ingesloten en tegen haar wordt p.v. opgemaakt.


Geheime zender uit de lucht
03-003407
Lindenlaan te Vroomshoop
Woensdag 16.20 uur
In samenwerking met de Radio Controle Dienst werd de geheime zender Condor FM gelokaliseerd en het zwijgen opgelegd. De installatie werd inbeslaggenomen. Tegen de amateur, een 17 jarige inwoner van Vroomshoop wordt p.v. opgemaakt.


Autogordelcontroles.
03-003227
Diverse locaties in Twente
Woensdag
Op diverse locaties in twente is gecontroleerd op het dragen van de autogordel:·Van 09.30 tot 11.00 uur op het Westeinde te Vriezenveen. 13 Van de 61 bestuurders droegen geen gordel;·Van 13.30 tot 15.30 op de Haarstraat te Rijssen. Hier werden 15 bestuurders bekeurd. Er werden 51 bestuurders gecontroleerd. Na deze controle werden nog drie bestuurders betrapt op het overschrijden van de max. snelheid op de A1. Hoogste snelheid 165 km/h.·Van 14.00 tot 15.00 uur op de H. R. Holstlaan te Almelo. Hier werden 9 van de 37 bestuurders bekeurd en op de ·Morsweg te Rijssen werden 9 van de 51 bestuurders bekeurd.·Van 11.30 tot 12.15 uur werd gecontroleerd op de Goorsestraat te Hengevelde. Hier werden 12 bestuurders bekeurd van de 52 gecontroleerde bestuurders en op de·Hoofdstraat in Zenderen werd gecontroleerd van 15.15 tot 16.15 uur. Zeven van de 28 bestuurders werden hier bekeurd.


Midden- en Noordoost-Twente:

Bedreiging, mishandeling en openlijke geweldpleging. Verdachten aangehouden.
03-002445
Beuningerstraat te De Lutte en te Enschede
Resp. maandag omstreeks 17.20 uur en nacht van dinsdag op woensdag
Maandag werd gemeld dat een 27 jarige vrouw (Enschede) tijdens het wandelen met haar vriend in de omgeving van het Lutterzand was bedreigd door haar ex-vriend en twee van zijn kameraden. De verdachte, een 24 jarige Enschedeer bedreigde haar o.a. met een mes waarbij een worsteling ontstond. Hierbij werd ook de vriend van haar betrokken. De verdachten gingen weg en hebben vervolgens vernielingen aangericht aan de auto van de vrouw. O.a. werden banden lek gestoken, ruiten vernield en een tas gestolen. De twee kameraden, resp. 32 (Hengelo) en 23 (Enschede) werden in de loop van de dinsdag aangehouden. De 24 jarige werd niet aangetroffen. In de nacht van dinsdag op woensdag trof de 24 jarige verdachte wederom de vrouw en hierbij ontstond weer een vechtpartij, waarbij de vrouw met een mes werd gestoken. Na behandeling in het ziekenhuis zal zij aangifte doen. In de loop van de woensdag in verder onderzoek verricht naar de verblijfplaats van de verdachte. Woensdagmiddag werd hij aangetroffen en aangehouden. Nader onderzoek volgt en p.v. wordt opgemaakt.


Rijden onder invloed
03-003498
Borggrevestraat te Westerhaar
Woensdag 21.00 uur
Een 34 jarige inwoner van Vriezenveen werd rijdend aangetroffen, terwijl bekend was dat hij een ongeldig rijbewijs had. Bij controle bleek hij onder invloed. Blaastest leverde een resultaat op van 1,9 promille. Zijn auto werd inbeslaggenomen. De man is vanaf oktober 2002 reeds vier keer bekeurd voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs.


Gevaarlijk rijgedrag
03-003083
Wierdensestraat te Almelo
Dinsdag 15.50 uur
Een 52 jarige Almeloer reed in de richting van Almelo en haalde een onopvallende politieauto in. Hij reed hierbij over het gehele verdrijvingsvlak. Vervolgens ging hij inhalen, terwijl er ter plaatse een doorgetrokken streep op het wegdek is aangebracht. Op de kruising met de Weezenbeeksingel sorteerde hij voor naar rechts, waarbij hij nagenoeg geen afstand hield en een voor hem rijdende bestuurder inhaalde. Op het moment dat het verkeerslicht groen licht uitstraalde stuurt hij naar links en gaat vervolgens voor het voorsorteervak naar links staan. Hij reed voor de beide rijstroken voor recht doorgaand verkeer richting Almelo langs. Op het moment dat het verkeer naar links, richting Schuilenburgssingel groen licht krijgt en oprijdt, rijdt de bestuurder snel de Schuilenburgssingel in. Op basis van het kenteken is later contact opgenomen met de bestuurder en hij wordt bekeurd voor zijn overtredingen en het verkeer onnodig in gevaar brengen.


Inbraak in auto's te Enter (4) en Goor (5). Drie verdachten aangehouden
03-003075
Marijkelaan, Dr. J. V. v. Zantenstraat te Enter en de Acaciastraat (3x) en Mulderskamp (2x) te Goor.
Nacht van dinsdag op woensdag
Een auto van een 39 jarige Entenaar werd opengebroken en een radio en ongeveer 20 cd's werden ontvreemd, aan de dr. J.V. van Zantenstraat werden twee auto's opengebroken. Ook hier werden de sloten geforceerd en werden de beide autoradio's weggenomen alsmede een jas. Aangifte werd gedaan door een 22 jarige Entenaar. Een auto van een 37 jarige vrouw, die eveneens stond geparkeerd aan de dr. J.V. v. Zantenstraat werd opengebroken, doch hierbij werd niets weggenomen.In Goor werden in dezelfde nacht vijf auto's opengebroken. Ook hier werden auto's op soortgelijke wijze opengebroken en werden de autoradio's weggenomen.Bij een controle van de Douane op woensdagochtend werd een auto gecontroleerd op de parkeerplaats Friezenberg te Markelo. In de auto zaten drie Polen van resp. 22 (2x) en 19 jaar. In de auto werd een sporttas aangetroffen met daarin een groot aantal autoradio's. Uit nader onderzoek blijken dit de radio's van de eerdergenoemde auto-inbraken te zijn. De drie mannen zijn ingesloten. Onderzoek is nog gaande.


Alcoholcontrole in gemeente Hof van Twente
03-003509
Hof van Twente
Woensdagavond
Gedurende de avond werd meerdere bestuurders gecontroleerd op het mogelijk gebruik van alcohol. Vijf bestuurders werden onderworpen aan een blaastest. Niemand overschreed de max. waarde van 0,5 promille.


Wegpiraat bekeurt. Rijbewijs ingevorderd.
03-003469
A1 te Hengelo
Woensdag 19.00 uur
Een 42 jarige bestuurder van een personenauto reed met een snelheid van 180 km/h over de A1 richting Oldenzaal. Ter hoogte van Oldenzaal is de man aan de kant gezet en tegen hem wordt p.v. opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.


Beroving
03-003415
Parallelweg SS te Hengelo
Dinsdag 07.45 uur
Een 18 jarige Enschedeer deed woensdag aangifte van het feit dat hij dinsdagmorgen met zijn snorfiets over het fietspad reed en dat er ter hoogte van de Belderweg een man voor hem op het fietspad sprong. De man wilde geld en bedreigde hem met een mes. Onder bedreiging geeft het slachtoffer zijn portemonnaie en GSM af. Na de beroving loopt de verdachte weg in de richting van de Belderweg en rijdt weg in een donkerkleurige auto. De verdachte is een man van ca. 25 jaar en ca 1.85 m lang. Hij droeg een zwarte muts met een Nike-teken.


Oplichter aangehouden
03-003446
Breemarsweg te Hengelo
Woensdag 17.20 uur
Een 52 jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats had bij een winkel aan de Breemarsweg voor ruim 800 Euro drank meegenomen op naam van een medewerker van een bedrijf uit Twente. De bedrijfsleider kreeg argwaan en trok de gehele bestelling na. Hij kwam hierbij tot de ontdekking dat er helemaal geen drank besteld was. Toen de verdachte omstreeks 17.20 uur weer aan de zaak kwam, werd hij aangehouden door de bedrijfsleider en overgedragen aan de politie. De verdachte heeft bekend en ha de drank al verkocht in de omgeving van het station. Het geld, ruim 400 Euro had hij nog bij zich. Dit is inbeslaggenomen. Tegen de man wordt p.v. opgemaakt.


Mishandeling. Verdachten aangehouden
03-003471
Handelstraat te Hengelo
Woensdag 18.20 uur
Werd er bij het meldcentrum gebeld over een mishandeling aan de Handelstraat. Als de agenten ter plaatse komen zijn de verdachten reeds vertrokken. Een 25 jarige Hengeloer werd door de beide mannen o.a. in het gezicht geslagen en hij kreeg meerdere keren zogenaamde "knietjes" toegedeeld. De man was zodanig gewond, dat hij voor nader onderzoek naar het ziekenhuis ging. Op basis van de getuigenverklaringen werd een onderzoek ingesteld naar de beide verdachten. Zij werden omstreeks 20.15 uur aangehouden op de Sloetsweg te Hengelo. Het zijn twee inwoners van Hengelo van resp. 19 en 23 jaar. De oorzaak van de mishandeling ligt vermoedelijk in een transactie omtrent een verkochte auto. De beide verdachten zijn ingesloten.


Brand in schuur
03-003388
Kloosteresweg te Tubbergen
Woensdag 15.00 uur
Mogelijk door oververhitting van een houtkachel ontstond er brand in een schuur aan de Kloosteresweg. Twee motoren gingen eveneens in de vlammen op. De brandweer was snel ter plaatse en was de brand snel meester. De schade is niet bekend. De brand werd ontdekt door voorbijkomende getuigen.


Schade tijdens de jaarwisseling
03-003564
Goor
Tijdens de jaarwisseling
Door gemeente Hof van Twente werd aangifte gedaan van de totale schade aan straatmeubilair, veroorzaakt door o.a. vuurwerk. In totaal werden ruim 80 verkeersborden vernield en drie kolken op de P.Langedijkstraat. Ook twee bomen aan de Wheeweg werden vernield. Het schadebedrag is ongeveer 10.000 Euro.


Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523