Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 9-01-2003
1e persbericht van donderdag 9 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Ramkraak op winkel
Op de Heezerweg is donderdagochtend een ramkraak gepleegd op een winkel. Rond 5.30 uur kwam de melding bij de politie binnen dat een wagen tegen de voorpui van de zaak was aangereden, waardoor die werd vernield. Een getuige heeft daarna drie mannen in de auto zien wegrijden. Er zijn in ieder geval een computerscherm en een versterker meegenomen. Meer bijzonderheden ontbreken nog.

Eindhoven: Man aangehouden voor mishandeling
Een man van 43 uit Eindhoven is woensdagavond rond 20.45 uur in zijn woning aan de Offenbachlaan aangehouden. Hij zou bij een ruzie in het huis een man van 37 uit Eindhoven hebben mishandeld. De verdachte zou de keel van het slachtoffer hebben dichtgeknepen, en hem enkele malen met een hamer op zijn rug hebben geslagen. De aanleiding van de ruzie is nog onduidelijk. De 43-jarige man zit nog vast voor nader onderzoek. De andere man heeft zich in het ziekenhuis laten onderzoeken aan zijn verwondingen.

Eindhoven: Dronken automobilist aangehouden
Een man van 63 uit Veldhoven is woensdagavond kort voor middernacht aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur van een auto zat. Dat gebeurde op de Zeelsterstraat. Bij controle op het bureau bleek de man een alcoholpromillage van bijna 1,0 te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

Eindhoven: Man aangehouden voor inbraak
Een man van 36 zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagmiddag rond 16.00 uur op de Stationsweg aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij in de nacht van maandag 6 mei op dinsdag 7 mei 2002 heeft ingebroken in een woning aan de Kreugelstraat. Daarbij werd een schoudertas met daarin onder meer identiteitsbewijzen, bankpasjes, een zilveren ketting en ruim 50 euro aan contant geld weggehaald. De man zit nog vast voor nader onderzoek.

Helmond: Scheermesjes weg bij inbraak
Bij een inbraak in een winkel aan de Dijksestraat is donderdagochtend rond 00.15 uur ingebroken. Met een steen is een raam naast een toegangsdeur ingegooid. Uit de winkel werd in ieder geval een nog onbekende hoeveelheid scheermesjes meegenomen.

Helmond: Inbraak in woning
Bij een inbraak in een woning aan de President Rooseveltlaan zijn een gouden armband en een aantal hoeslakens weggehaald. Dat gebeurde woensdag tussen 13.15 uur en 23.00 uur. De woning is betreden via een balkon op de eerste verdieping. Daar werd een raam ingeslagen.

Helmond: Inbraak in winkel
Bij een inbraak in een winkel aan t Bijsterveld is een geldbedrag van ongeveer 100 euro weggehaald. Dat gebeurde tussen woensdagavond 23.30 uur en donderdagochtend 8.00 uur. Toen werd ontdekt dat het geld was weggenomen uit de kassalade. Een lichtkoepel in het dak van de winkel werd opengebroken.

Veldhoven: Man gewond bij aanrijding
Bij een ongeval op de Sterrenlaan is woensdagavond rond 22.15 uur een man van 42 uit Veldhoven gewond geraakt. Hij reed in zijn auto over de Sterrenlaan, en wilde ter hoogte van de Mullerlaan omdraaien. Een achter hem rijdende automobilist, een man van 21 uit Veldhoven, kon de kerende wagen niet meer ontwijken en reed tegen hem aan. De 42-jarige man kwam bekneld te zitten, en is door de brandweer uit zijn wagen gehaald. Hij is met onbekend letsel naar het MMC in Veldhoven gebracht. De andere man is na onderzoek in het Catharina Ziekenhuis naar huis gestuurd.

Bladel: Inbraak in bedrijf
Bij een bedrijf aan de Industrieweg is woensdagavond rond 21.00 uur ingebroken. Daarbij werden acht auto-radios weggehaald. Getuigen hebben na de inbraak een gemaskerde man uit een kapotgeslagen raam van het bedrijf zien klimmen, waarna hij in een auto wegreed. Ze konden ook het kenteken van de wagen noteren. Omdat de auto olie lekte, kon de politie het spoor volgen. In eerste instantie liep dat in de richting van Tilburg, maar later werd de auto teruggevonden aan de Lange Voren in Reusel. De wagen bleek in Tilburg te zijn gestolen. De dader van de inbraak is spoorloos verdwenen.