Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-01-2003
Persberichten district Sittard (HP 12.45 uur) Donderdag 9 januari 2003

Sittard, dure shag.

De politie heeft woensdagmiddag 8 januari 2003 tegen een 44 jarige inwoonster van Urmond proces-verbaal opgemaakt wegens het plegen van een winkeldiefstal.
Personeel van een supermarkt aan de Leyenbroekweg te Sittard zag dat een klant uit een rek een pakje shag pakte en dit wegstopte in haar kleding. Aan de kassa werden andere gekochte goederen wel afgerekend maar het in de kleding weggestopte pakje shag niet. Nadat de klant de winkel wilde verlaten werd deze door het personeel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldievegge mee naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij kreeg een transactievoorstel van 115 euro aangeboden. Na verhoor kon zij huiswaarts.

Geleen, rijden onder invloed.
Een 38 jarige inwoner van Geleen is woensdagmiddag 8 januari 2003 door de politie aangehouden nadat deze onder invloed van alcoholhoudende drank in zijn auto gereden had. Van hem werd een bloedproef genomen. De politie trof omstreeks 12.45 uur op de Hofdwarsweg te Geleen een personenauto aan waaromheen enkele passanten stonden. Achter het stuur zat een man die vermoedelijk in slaap gevallen was en niet wakker te krijgen bleek. De portieren van de auto waren afgesloten. Na diverse pogingen lukte het uiteindelijk om de automobilist wakker te krijgen en hem te bewegen het portier te openen. Nadat het portier geopend werd rolde de automobilist uit zijn auto. Hij bleek stomdronken te zijn. Nadat hij door de politie op de been was geholpen bleek hij niet instaat om op eigen kracht op zijn benen te kunnen blijven staan. Tevens had hij bloeddoorlopen ogen en sprak met een dubbele tong. Hij werd aangehouden maar verzette zich tegen zijn aanhouding. Geboeid werd hij daarna overgebracht naar het politiebureau waar hij ter ontnuchtering werd ingesloten.
Een politiearts heeft van hem een bloedproef genomen omdat hij niet in staat bleek een ademanalyse te ondergaan.
Bij onderzoek bleek dat het rijbewijs van de 38 jarige inwoner van Geleen al eerder ingevorderd was vanwege het rijden onder invloed. De auto werd door de politie in beslag genomen. Opnieuw zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Stein, diesel gestolen uit geparkeerde vrachtauto. Donderdagmorgen 9 januari 2003 heeft de politie twee inwoners van Geleen aangehouden verdacht van het stelen van diesel uit een geparkeerde vrachtauto.
De diefstal bleek donderdagmorgen omstreeks 02.20 uur bij een routinecontrole van een personenauto op de Drossaert Kesselstraat te Stein waarin twee mannen aanwezig waren. De bestuurder bleek behoorlijk naar diesel te ruiken. Bij een verder onderzoek in de auto werden in de kofferbak vier jerrycans gevuld met diesel aangetroffen. De auto bleek niet verzekerd te zijn. Zowel de auto als de diesel werden meegenomen naar het politiebureau.
Op de parkeerplaats In Den Helmstock werd door de politie een vrachtauto aangetroffen waarvan de brandstofdop opengebroken was en rondom de brandstoftank recent diesel was gemorst. Daarop werd aan het politiebureau de 21 jarige bestuurder en zijn 20 jarige passagier, beiden uit Geleen, aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. De auto en de diesel zijn door de politie in beslag genomen.

Sittard, autodief aangehouden.
Woensdagmiddag 8 januari 2003 heeft de politie na een achtervolging een 22 jarige inwoner van Heerlen aangehouden die kort daarvoor een auto vanaf de Dr. Nolenslaan te Sittard gestolen had. De 44 jarige benadeelde had woensdagmiddag omstreeks 15.10 uur zijn bedrijfsauto geparkeerd op de parkeerplaats van een bouwbedrijf langs de Dr. Nolenslaan te Sittard. In een onbewaakt ogenblik zag een onbekende kans met de bestelauto ertussenuit te gaan. De diefstal werd echter snel opgemerkt door de eigenaar van de auto die daarop de politie informeerde. Terwijl de auto nog over de Dr. Nolenslaan reed kreeg de politie hem in de gaten. Om aan een controle te ontkomen reed de autodief met de gestolen auto een politieauto aan. Daarna ontstond een achtervolging die uiteindelijk eindigde op de Keizer Augustusstraat waar in deze doorlopende straat de gestolen auto een betonnen wegmarkering aanreed. De autodief sprong daarop uit zijn auto en nam de benen. Na een korte achtervolging kon hij door de politie in de handboeien geslagen worden. Voor verder onderzoek werd hij aan het politiebureau ingesloten. De autodief bleek in het geheel geen Nederlands rijbewijs te hebben. Daarnaast had hij nog ruim 1600 euro aan Justitie te voldoen wegens openstaande boetes. Bij niet betalen wordt de geldboete vervangen door een hechtenisstraf van ruim 70 dagen. De politie maakte van zijn aanhouding een uitgebreid proces-verbaal op.