Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-01-2003
Persberichten district Maastricht (HP 12.45 uur) Donderdag 9 januari 2003

Maastricht, tweetal aangehouden wegens vernieling.

Twee inwoners van Maastricht zijn donderdagmorgen 9 januari 2003 door de politie aangehouden na het vernielen van een ruit van een woning aan de Capucijnenstraat te Maastricht.
Een getuige van de vernieling belde omstreeks 05.10 uur met de politie en verstrekte van de twee vernielers een goed signalement. Een ter plaatse gestuurde politiepatrouille trof het tweetal bij een onderzoek in de omgeving aan. In de Grote Staat werden zij aangehouden. Zij hadden behoorlijk wat aan Bacchus geofferd. Voor verder onderzoek werden zij ingesloten aan het politiebureau. De aangehoudenen zijn twee 21 jarigen uit Maastricht. Voordat zij verhoord konden worden moesten zij eerst ontnuchteren.

Maastricht, drugsdeal.
Twee mannen zijn donderdagmorgen 9 januari 2003 op de Wilhelminakade te Maastricht aangehouden nadat in hun auto harddrugs werden aangetroffen. De aanhouding kon plaatsvinden omdat deze plaatsvond onder de spiedende ogen van het cameratoezicht in de binnenstad van Maastricht.
Op de monitoren van het cameratoezicht was donderdagmorgen omstreeks 02.50 uur te zien dat op de Wilhelminakade te Maastricht een van de inzittenden van een Franse personenauto overstapte in een Nederlandse auto. Omdat een drugstransactie werd vermoed greep de politie meteen in. In de Nederlandse auto waarin twee Nederlanders en een Fransman werden aangetroffen trof de politie in het opbergvak van de bijrijder meerdere bolletjes harddrugs aan (later bleek dit ruim 7 gram heroïne en cocaïne te zijn) alsmede zeven vermoedelijke XTC-tabletten. Beide Nederlanders werden door de politie aangehouden als verdacht van het handelen in harddrugs waarna zij voor verder onderzoek ingesloten werden aan het politiebureau. De Fransman die verder geen drugs in zijn bezit had werd weggestuurd. De drugs zijn in beslag genomen.