Ministerie van Justitie

Serie over Erfrecht op televisie
9 januari 2003

Per 1 januari is het nieuwe erfrecht in werking getreden. Wat betekent die wet in de praktijk? Over dit onderwerp brengt Teleac vanaf 12 januari een nieuwe serie op televisie van de kennisquiz 'Wie het weet mag het zeggen'.

Na 50 jaar discussie is het erfrecht aangepast aan de moderne tijd. Wat zijn de grootste veranderingen in het nieuwe erfrecht? Moet u nu naar de notaris om een (nieuw) testament te laten maken? Of is een testament juist niet meer nodig? Naar wie gaat iemands nalatenschap, als er geen testament is? In de televisiequiz over het erfrecht stelt quizleider Harmen Siezen vragen die bij veel mensen leven. Wat gebeurt er met mijn nalatenschap? Kan ik een erfgenaam ook onterven? Hoe krijg ik mijn deel van een erfenis in handen? Moet ik daarover belasting betalen? Aan de hand van korte filmpjes over gewone mensen komen dergelijke vragen aan de orde. Harmen Siezen legt ze voor aan twee panels, die worden geleid door schrijver Bart Chabot en zangeres Frédérique Spigt. Wie het programma gemist heeft, kan de antwoorden op de quiz vanaf 12 januari ook op internet vinden.

Wie het weet mag het zeggen komt tot stand dankzij een financiële bijdrage van en/of in samenwerking met de Belastingdienst, het Ministerie van Justitie, de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie en de Stichting de Ombudsman.

Nieuw erfrecht per 1 januari 2003