Korps: Friesland, plaats: Fryslân 9-01-2003
Politieberichten van 9/1 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Jelsum: verlichtingscontrole
Vanmorgen tussen 07.15 en 08.45 uur werd op de Jelsumerpoort een verlichtingscontrole gehouden. Aan deze controle namen drie politiemensen deel. In totaal kregen 22 (brom)fietsers een bekeuring voor defecte verlichting. Tevens kregen vier bromfietsbestuurders een bekeuring omdat de bromfiets waarop zij reden een te groot vermogen had (opgevoerd).

Leeuwarden: inbraak auto
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond aan de Verkorteweg. De rechter achterruit werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 25-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Drachten; inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Hooiweg. De auto stond voor de woning van de eigenaar. De rechter portierruit werd vernield. Uit de auto werden een radardetector en een frontje van een autoradio weggenomen. De eigenaar, een 32-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Fryslân: aanrijdingen door gladheid
Door de plotseling opkomende gladheid hebben zich vanmorgen een tiental aanrijdingen voorgedaan, voornamelijk in de omgeving van Joure (verkeersplein), Heerenveen en Grou. Bij deze aanrijdingen vielen geen gewonden. Verschillende auto`s liepen aanzienlijke schade op.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272