Politie Twente


Nagekomen persberichten Politie Twente
van 9 januari 2003


Zuid-Twente:


Jongen mishandeld
03-003132
Enschede, Knalhutteweg
Dinsdag 7 januari omstreeks 16.00 uur
Een 14-jarige jongen uit Enschede fietste op de Knalhutteweg in de richting van de Broekheurnerring. Op een gegeven moment wilde hij een groep fietsende jongens en meisjes inhalen. Hij gebruikte hierbij zijn fietsbel omdat de jongeren het hele fietspad bezet hielden. De jongeren gingen echter niet aan de kant en riepen hem wat toe, waarna de 14-jarige om een confrontatie te voorkomen, naar de linkerzijde van de weg fietste. Twee jongens van de groep kwamen hem achterna en pakten zijn fiets vast zodat hij moest stoppen. Hierna werd hij door een van de jongens vastgehouden en door de andere jongen geslagen. Het lukte hem op een gegeven moment iets verder te fietsen. De jongens achtervolgden hem echter en trokken hem weer van de fiets en sloegen hem. Twee meisjes uit de groep zeiden de jongens dat zij moesten ophouden, waarna de twee jongens zich weer bij de groep voegden en er vandoor gingen. Het slachtoffer liep diverse blauwe plekken op en een zwaar gekneusde neus. Hij werd hieraan door zijn huisarts behandeld. Het signalement van de jongens is als volgt:1.Ongeveer 14 jaar, lengte ca. 1.60 meter en kort blond (vermoedelijk geblondeerd) stekeltjes haar. De jongen had een gouden oorknopje in zijn linker oor en droeg een kort jack in de kleuren zwart/rood en wit en een blauwe spijkerbroek. Verder droeg hij bergschoenen van het merk Timberland in de kleur camel met een donkerbruine rand.2.Ongeveer 15 jaar, ca. 1.80 meter lang, donkerblond kort haar en grote flaporen. De jongen droeg een blauw jack (kort model) en een blauwe spijkerbroek.De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden.


Hennepplantage ontmanteld
02-088888
Enschede, Operastraat
Woensdag 8 januari omstreeks 11.45 uur
Op de zolder van een woning aan de Operastraat werden twee plantages aangetroffen. De ene plantage was reeds geoogst en hing te drogen. De andere plantage was nog in werking en bestond uit 75 planten. Alle planten en apparatuur werden inbeslaggenomen en in overleg met justitie vernietigd. De stroom bleek op illegale wijze te worden weggenomen. De eigenaar van de plantages, een 29-jarige man uit Enschede, werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Actie "Niets erin.....Niets eruit"
03-003106
Enschede, Koningstraat en Getfertweg
Dinsdag 7 januari van 13.30 tot 16.00 uur
De politie onderneemt bovengenoemde actie om mensen erop te wijzen dat zij geen waardevolle spullen zichtbaar in de auto laten liggen. Regelmatig worden hiertoe controles uitgevoerd. Dit gebeurde op dinsdag in de Koningstraat en Getfertweg. In totaal zijn 431 auto's gecontroleerd. 288 auto's waren goed afgesloten en hadden geen buit zichtbaar liggen. 143 auto's hadden echter wel buit zichtbaar in de auto liggen.


Aanhoudingen in verband met huisvredebreuk en vernieling
03-003549
Enschede, Perseusstraat
Woensdag 8 januari omstreeks 23.55 uur
Een 31-jarige man uit Enschede stond voor zijn woning om naar binnen te gaan en zag dat de lamp brandde en de televisie aanstond. Hij vertrouwde het niet en belde de politie, die vervolgens kwam. Samen gingen zij naar binnen en troffen daar de twee verdachten aan, een 39-jarige man uit Deventer en een 30-jarige man uit Rijssen. Deze twee zijn bekenden van de 31-jarige maar hadden geen toestemming om naar binnen te gaan. Omdat de 31-jarige bewoner niet thuis was, hadden de twee verdachten de voordeur maar geforceerd en waren naar binnengegaan. Beide verdachten werden door de politie aangehouden en voor nader verhoor opgesloten. De 31-jarige man deed inmiddels aangifte.


Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523