Politie Amsterdam-Amstelland

Vuurwapen blijkt etensbakje
9-1-2003. Gisteravond rond halfacht dacht een man in de Mercatorstraat een zilverkleurig vuurwapen te zien. Hij dacht ook te zien dat een vrouw onder bedreiging van het vuurwapen een woning moest betreden. De gegijzelde vrouw bleek na onderzoek van de politie de bewoonster te zijn die net met vrienden was thuisgekomen. De vriend van de bewoonster had een zilverkleurig etensbakje in zijn handen toen hij naar binnen ging. De manier van vasthouden en het schemerlicht waren waarschijnlijk de oorzaak van deze pijnlijke vergissing.


---

Ramkraak juwelier
9-1-2003. Vannochtend rond zes uur werd een juwelier aan het Buikslotermeerplein het slachtoffer van een ramkraak. Onbekende daders reden met een rode auto de winkelpui aan barrels en roofden een aantal vitrines leeg. Daarna verdwenen ze met onbekende buit in de ramauto. De politie van het wijkteam Waddenweg is op zoek naar getuigen: 0900-8844


---

Amateurfilmers in de fout
9-1-2003. Gistermiddag rond één uur werden in het Amsterdamse Bos filmopnamen gemaakt. Bij deze opnames werden vechtpartijen in scène gezet en was ook een vuurwapen zichtbaar. Een getuige die dacht dat het hier om een serieuze zaak ging, belde direct de politie. Agenten benaderden de verdachten omzichtig en troffen bij controle een nepvuurwapen aan. De amateurfilmers waren zich niet bewust dat dit voor problemen kon zorgen. Het wapen is in beslag genomen.


---

Alcoholcontroles
9-1-2003. Gisteren en vannacht werden in Amsterdam een aantal alcoholcontroles gehouden.

Johan van Hasseltweg
Vannacht omstreeks half twee is een 34-jarige bestuurder aangehouden omdat hij teveel had gedronken. De man had op de Johan van Hasseltweg een eenzijdige aanrijding veroorzaakt. Op een politiebureau blies de man 630 ug/l (1.45 promille). Tevens bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Daarnaast had de man nog boetes openstaan en moest hij nog een straf uitzitten.

Rond hetzelfde tijdstip werd op de Johan van Hasseltweg een 41-jarige vrouw aangehouden nadat uit een blaastest bleek dat zij te veel had gedronken. De vrouw blies 790 ug /l (1.80 promille). Zij kreeg een rijverbod van 9 uur opgelegd. Daarnaast werd haar rijbewijs ingevorderd.

Holterbergweg
Gisteravond rond tien uur werd een 31-jarige man op de Holterbergweg aangehouden. De man had een eenzijdige aanrijding veroorzaakt, waarbij zijn auto grote schade opliep. Op het bureau blies de man 720 ug /l te blazen (1.65 promille). De man kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Zeeburgerdijk
Vannacht omstreeks half vier is een 32-jarige man aangehouden op de Zeeburgerdijk. Bij controle bleek de auto van de man onverzekerd te zijn. Daarnaast bleek de man te veel te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 740 ug /l ( 1.70 promille). Hij kreeg een rijverbod van 8 uur en moest zijn rijbewijs inleveren.

---

Verkeerscontroles
9-1-2003. Gisteren hebben in Amstelveen een aantal verkeerscontroles plaatsgevonden.

Hammarskjoldsingel
Gisterochtend heeft tussen tien uur en halftwaalf een algemene verkeerscontrole plaatsgevonden op de Hammarskjoldsingel in Amstelveen. In totaal werden 22 bekeuringen uitgeschreven. Hiervan waren er 5 voor het overtreden van de maximumsnelheid, 16 voor het niet dragen van een gordel en 1 voor het negeren van een geslotenverklaring.

Keizer Karelweg
Gistermiddag heeft tussen drie uur en kwart over vier een algemene verkeerscontrole plaatsgevonden op de Keizer Karelweg in Amstelveen. Verkeer dat van Amsterdam Amstelveen binnenreed, werd daarbij gecontroleerd. In totaal werden 6 bekeuringen uitgedeeld. Daarvan waren er 3 voor het rijden zonder gordel en 3 voor het rijden zonder rijbewijs.

---

Aanrijding door mishandeling
9-1-2003. Gisteravond rond acht uur werd een 50-jarige buschauffeur door een onbekende jongeman geslagen terwijl de bus stilstond in de Spaarndammerstraat. Drie andere jongeren bemoeiden zich met het voorval. De bestuurder van lijn 22 reed vervolgens tegen een aantal fietsen en een geparkeerde auto aan omdat zijn voet van de rem schoot. De daders vluchtten vervolgens. De chauffeur moest zich in een ziekenhuis laten behandelen.

Ronald Hildenberg vermist
24-12-2002. Sinds 13 december wordt de 40-jarige Ronald Hildenberg vermist. De man behoort medicijnen te gebruiken, anders raakt hij mogelijk verward en agressief.

Hildenberg is op vrijdagavond 13 december 2002 omstreeks elf uur vanaf zijn verblijfadres aan de Vrolikstraat, in de richting gelopen van een woning aan de Pieter Nieuwlandstraat. Hildenberg is daar echter nooit aangekomen. Vanaf dat moment ontbreekt ieder spoor van hem.

Voor een uitgebreid signalement en een foto, klik hier.
---

Woning uitgebrand
9-1-2003. Vannacht is een woning aan het Waterlooplein volledig door brand verwoest. De 55-jarige bewoner raakte licht gewond maar wist gelukkig evenals de overige omwonenden tijdig het pand te verlaten. Na behandeling in een ziekenhuis werd hij door de politie opgevangen.


---

Winteroffensief woninginbraken
3-12-2002. De regiopolitie Amsterdam-Amstelland start binnenkort met een winteroffensief tegen woninginbraken. Van december tot en met maart zullen in de gehele regio diverse acties plaatsvinden om het aantal inbraken terug te dringen. Het is bekend dat er in deze donkere maanden doorgaans meer wordt ingebroken dan in andere perioden. De politie wil op deze manier de trend breken. Lees meer.


---

Preventief fouilleren
27-11-2002. Vanaf 20 november mag de politie ook in Amsterdam gebruik maken van preventief fouilleren om wapenbezit en -gebruik tegen te gaan. Maar wat betekent dat nu precies voor u? Wij hebben voor u een korte samenvatting gemaakt over het hoe, wat en waarom van preventief fouilleren.


---

Identiteit gezocht van dode man

1-10-2002. De recherche van bureau IJ-tunnel onderzoekt de identiteit van de man die op vrijdag 27 september 2002 overleed in een Amsterdams ziekenhuis en roept hierbij uw assistentie in. De man meldde zich daar op donderdag 26 september en werd als patiënt opgenomen met aanvankelijk onverklaarbare buikklachten. Hij overleed een dag later aan een overdosis verdovende middelen. Het bleek te gaan om een zogenaamde bolletjesslikker die inwendig harddrugs, vermoedelijk cocaïne, transporteerde. Een of meer bolletjes knapten in zijn lichaam met fatale gevolgen.

U kunt hier een grote foto in hoge resolutie opvragen.


---