Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-01-2003 Maastricht; verdachte overval aangehouden (RKey; 13.45 u) Donderdag, 9 januari 2003

District Maastricht

Maastricht; verdachte overval aangehouden

Met de aanhouding afgelopen woensdagmiddag in een pand in Maastricht van een 29-jarige man uit Maastricht, denkt de politie de overval zaterdag 4 januari jl. op een benzinetankstation te hebben opgelost. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie verdenkt hem er ook van afgelopen woensdagmiddag twee winkels in Maastricht te hebben overvallen. De politie stelt verder onderzoek in.

Zaterdagmiddag, 4 januari jl. omstreeks 14.50 uur pleegde een met een mes bewapende man een overval op een benzinetankstation aan de Gewantmakersdreef in Maastricht. Onder bedreiging moest een tankstation-medewerkster de inhoud van de kas afgeven waarna de overvaller naar buiten ging en op een fiets wegfietste. Gaande het terzake ingestelde politie-onderzoek kwam de gistermiddag aangehouden man als verdachte in beeld. Inmiddels verdenkt de politie hem ook van de overvallen gisteren/woensdagmiddag op twee Maastrichtse winkels. Omstreeks 13.00 uur gistermiddag kwam de overvaller een winkel aan het Terra Cottaplein binnen. Hij haalde een steekwapen/gereedschap tevoorschijn en eiste geld. Daarbij maakte hij steekbewegingen in de richting van een aanwezige winkelmedewerkster. Omdat hij geen geld kreeg verliet hij de winkel en stapte op een voor de winkel gestalde fiets waarna hij er zonder buit vandoor fietste. Tien minuten later, omstreeks 13.10 uur kwam een overvaller binnen in een winkel aan het Malbergplein. Ook hier haalde hij een steekwapen/gereedschap tevoorschijn en eiste geld, waarbij hij steekbewegingen maakte in de richting van een aanwezige winkelmedewerkster. Ook sloeg hij de winkelmedewerkster in het gezicht, echter de kordate vrouw wist de overvaller de winkel uit te werken. De overvaller stapte vervolgens op een fiets en fietste er zonder buit vandoor. De politie die verder onderzoek instelt, onderzoekt daarbij ook of de verdachte mogelijk nog meer op zijn kerfstok heeft.