KNGF


Landelijke actie van start bij fysiotherapeuten

Beschikbaarheid fysiotherapie in gevaar

Amersfoort, 9 januari 2003- Aanstaande maandag gaat in de praktijken voor fysiotherapie een actie van start om te voorkomen dat er een tekort komt aan fysiotherapeuten. De beschikbaarheid van fysiotherapie is in gevaar door de hoge werkdruk bij veel fysiotherapeuten. Ze zijn per patiënt veel meer tijd kwijt dan de huidige norm van de overheid veronderstelt. Dat komt door de toegenomen administratieve rompslomp, de veranderende vraag van de patiënt en de ontwikkeling van het vak.

Met de actie informeren fysiotherapeuten hun patiënten over het dreigende tekort. Patiënten kunnen via een actiekaart de politiek oproepen om het dreigend tekort aan fysiotherapeuten te voorkomen.

De situatie binnen de fysiotherapie is extra zorgelijke juist omdat er een toenemende behoefte is aan fysiotherapeuten. Fysiotherapie biedt oplossingen voor problemen van vandaag en van de toekomst: bewegingsarmoede, overgewicht, vergrijzing en bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid. Jaarlijks hebben 2,5 miljoen mensen baat bij de hulp van de fysiotherapeut. De fysiotherapeut bewijst zich dagelijks. Want fysiotherapie zorgt dat mensen weer sneller aan het werk kunnen, langer thuis kunnen blijven wonen en gezonder kunnen leven.

Meer informatie
Voor meer informatie en het aanvragen van interviews kunt u contact opnemen met Arnoud Korporaal (KNGF).

M: 06 22 458 148
T: 033 467 29 13


09 jan 03 14:03