Ingezonden persbericht

Credit suisse kiest voor reuters desktop-informatiediensten

Amsterdam, 9 januari 2003 - Reuters, wereldwijd leverancier van informatie, nieuws en technologie, levert de komende twee jaar 1.500 nieuwe informatieterminals aan de Private Banking-divisie van Credit Suisse. De huidige informatiesystemen van de internationale financiële dienstverlener worden vervangen door de desktop-informatiedienst Reuters Market Monitor Xtreme (RMMx).

RMMx biedt financiële professionals continu actuele noteringen, nieuws en overzichten. Het scherm kan naar eigen behoeften worden ingedeeld. De diensten ondersteunen de relatiemanagers van de Private Banking-divisie van Credit Suisse, die werken vanuit Zwitserland. De keuze voor Reuters werd gemaakt na een uitvoerige vergelijking van de diensten van vier informatieleveranciers. Daarbij werd gekeken naar de kwaliteit van de leverancier, de prijs van de geleverde diensten, productevaluaties van gebruikers en de mogelijkheden voor de effectieve inzet van de diensten.

De uitrol van de systemen bij Credit Suisse verloopt volgens een strakke planning, waarbij een belangrijk deel van de systemen al in het eerste kwartaal van 2003 wordt geïnstalleerd.

Peter Hutter, Head Market Information Credit Suisse: "Belangrijke elementen bij het selectieproces waren het terugdringen van kosten en het aantal producten. We zochten een partner die onze zakelijke doelstelling tegen een scherpe prijs kon waarmaken. Reuters biedt deze combinatie met een snelle en gezamenlijke aanpak voor de implementatie en inzet van de diensten. Na de installatie bij onze Zwitserse Private Banking-divisie gaan we onderzoeken of we de voordelen van deze Reuters-diensten ook binnen de gehele Credit Suisse-organisatie kunnen benutten."

"Deze overeenkomst is van groot belang, omdat het een nieuwe fase in de samenwerking tussen Reuters en Credit Suisse betekent", zegt Jane Platt, President Services for Asset Management bij Reuters. "Als een vooraanstaande organisatie Reuters verkiest boven onze directe concurrentie, bevestigt dat de kracht van ons aanbod voor de Private Banking-sector."

Reuters
Reuters (www.about.reuters.com) is leverancier van financiële informatie, nieuws en technologie aan financiële instellingen, media, bedrijven en particulieren. De kracht van Reuters ligt in de combinatie van content, technologie en connectiviteit. Reuters heeft haar toonaangevende positie weten te vestigen door voortdurende technologische innovatie en door haar reputatie vanwege snelheid, accuratesse, integriteit en onafhankelijkheid. Reuters heeft ruim 18.000 werknemers in 97 landen, waartoe een nieuwsstaf van circa 2.500 werknemers in 198 bureaus behoort, die 150 landen bedient. Reuters is hiermee de grootste multimedia-nieuwsorganisatie in de wereld. In 2001 behaalde het bedrijf een omzet van 3,9 miljard Britse pond.



Ingezonden persbericht