Leefbaar Nederland

PERSBERICHT LN

Den Haag, 9 januari 2003

Leefbaar nederland "ziek" van gekrakeel rondom wachtlijsten en ziektekosten

Leefbaar Nederland Kamerlid Jense vindt dat de grote politieke partijen zich volstrekt ongeloofwaardig maken met hun gekrakeel over het wegwerken van de wachtlijsten in de ziekenhuizen.

"Deze partijen moeten nu eens ophouden met schijnoplossingen te bedenken en alles te willen becijferen en controleren tot op twee cijfers achter de komma. Kwaliteit en keuzevrijheid kan zorgen voor een goede marktwerking. In een vergrijzende samenleving hoort daarom een ruim aanbod van -kleine- en bereikbare ziekenhuizen thuis; inclusief de bijbehorende reguliere specialismen."

Willen we Nederland Leefbaar houden dan geldt de menselijke maat. Fusies en schaalvergroting van ziekenhuizen verstoren deze menselijke maat en verschralen het aanbod en spreiding en zijn allen daarom al uit den boze.

Ik roep alle politieke partijen op om na te denken over een ziektekostenstelsel gebaseerd op solidariteit, waarin verankerd moet zijn dat kwalitatieve zorg voor iedereen bereikbaar is en blijft, al dan niet in de vorm van een goede basis- ziektekostenverzekering", aldus Dick Jense.


********************************************************* einde persbericht
---

Voor informatie:

Dick Jense 06 - 18305918