Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten District Bergen op zoom

Donderdag 9 januari 2003

Winkeldiefstal
Steenbergen: Op woensdagmiddag 8 januari heeft een inwoonster uit Steenbergen een winkeldiefstal gepleegd bij een winkel in Steenbergen. Aangezien de verdachte minderjarig was is zij doorverwezen naar bureau HALT.

Aanrijding met letsel
Steenbergen: Op woensdag 8 januari omstreeks 13.30 uur is de bestuurster van een scooter, een achttienjarige inwoonster uit Oud-Vossemeer, ten val gekomen. De vrouw reed op haar scooter op de Prins Reinierstraat in Steenbergen toen zij in een bocht ten val kwam. In de bocht lag op dat moment een laagje ijzel waardoor zij de macht over het stuur verloor. De vrouw is met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanrijding Burgemeester van Loonstraat Steenbergen: Op woensdag 8 januari omstreeks 16.50 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Burgemeester van Loonstraat in Steenbergen. Doordat een 20-jarige inwoner uit Roosendaal met zijn personenauto te weinig afstand bewaarde tot de voor hem rijdende personenauto kon een aanrijding niet worden voorkomen. De bestuurder van de laatste auto betrof een 39-jarige inwoner uit Zoetermeer.

Inbraak in bedrijf
Bergen op Zoom: In een bedrijf gevestigd op de Fruiteniersdreef in Bergen op Zoom is donderdagochtend vroeg donderdag ingebroken in de winkel. De dader(s) vernielde een ruit en verschafte zich de toegang tot het pand. In het pand werd vervolgens ook een aantal deuren vernield. Op dit moment is nog niet precies bekend wat er is weggenomen.

Persoon aangehouden na roekeloos rijgedrag Bergen op Zoom: Op woensdagmiddag is een 19-jarige inwoner uit Bergen op Zoom door de politie aangehouden in de Denemarkstraat in Bergen op Zoom. De man had roekeloos rijgedrag vertoond met een door hem bestuurde personenauto. Tevens negeerde de man een door de politie gegeven stopteken. Uit onderzoek bleek later dat de man ook niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Controle schoolgaande jeugd Woensdrecht: Op donderdagochtend heeft de politie een verlichtingscontrole gehouden onder de schoolgaande fietsers. De controle werd gehouden op de O.L.V. ter Duinenlaan in Ossendrecht. Het resultaat van de controle is bedroevend te noemen. In totaal is een 24-tal bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van verlichting. Een aantal fietsers had zelfs totaal geen verlichting op de fiets aangebracht. Gezien het resultaat en de noodzaak van het voeren van verlichting op de fiets voor eigen en andermans veiligheid zal op korte termijn nogmaals een controle gehouden.

Inbraak loods
Hoeven: Een bewoner van de Goudbloemsedijk in Hoeven ontdekte bij thuiskomst dat er was ingebroken in zijn garage (een vrijstaande loods). De inbraak zou hebben plaatsgevonden in de middag van 8 januari. Uit de loods zijn een aantal goederen weggenomen waaronder een buitenboordmotor. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie.

Snelheidscontrole
Oud Gastel: Woensdagavond is tussen 19:30 uur en 21:15 uur door de politie Halderberge een snelheidscontrole gehouden op de Provinciale Weg S8 in Oud Gastel. Een 12-tal politieagenten waren met de controle belast en controleerden een groot aantal bestuurders. Uiteindelijk is een 15-tal bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 155 km/u. Het rijbewijs van de bestuurder die met deze snelheid reed, is ingevorderd.

Bron: Nicolette Bovenhorst