Persberichten


Jaarlijkse toekenning MAA-Awards

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Maastricht Aachen Airport heeft directeur Tindemans de jaarlijkse MAA Awards uitgereikt aan twee bedrijven en twee personen die de luchthaven op speciale wijze hebben ondersteund in het afgelopen jaar of over een langere periode.

De Award Stuwende Kracht is toegekend aan drs. Gé Waeijen, hoofd van de afdeling Economische Infrastructuur en Toerisme van de Provincie Limburg. Hij wordt onderscheiden vanwege zijn jarenlange deskundige advisering en ondersteuning van zowel MAA als bedrijf, en de Provincie Limburg als grootste aandeelhouder van de luchthaven.

Namens Royal Jordanian ontving de heer Rob Ballieux de Award Stuwende Kracht. Royal Jordanian is de airline waarmee de vrachtsector het langst samenwerkt. In april 2003 zal deze luchtvaartmaatschappij een onafgebroken periode van vijftien jaar volmaken als klant van Maastricht Aachen Airport en Maastricht Handling Services. De eerst vlucht van Royal Jordanian op MAA vond plaats in november 1988. Sindsdien heeft Royal Jordanian als trouwe klant meer dan 3000 vrachtvluchten uitgevoerd tussen Amman en Maastricht en tussen de Verenigde Staten en Maastricht.

Mevrouw Anita Germans werd benoemd tot Ambassadeur van Maastricht Aachen Airport. Gedurende ruim 30 jaar was zij voor alle passagiers van Neckermann vliegreizen het gezicht en de stem van Neckermann op MAA.
Tot aan haar afscheid in oktober vorig jaar was zij 35 jaar in dienst van het toerisme. Onder andere bij de ANWB en bij Neckermann op Rotterdam Airport.
Van 1972 tot 2002 was zij station manager voor Neckermann Vliegreizen Nederland (en in de latere jaren ook voor Neckermann Duitsland en Neckermann België) op Maastricht Aachen Airport.

De gebroeders John en Marcel Banens van Taxibedrijf Banens uit Neerbeek werden eveneens benoemd tot Ambassadeurs van MAA. Het taxibedrijf begon rond 1963 als klein familiebedrijf, dat eind jaren 70 door de twee broers werd overgenomen. Vrij snel daarna startten zij het vervoer van passagiers en bemanningen van en naar vliegveld Beek. Sinds ruim 30 jaar onderhoudt het taxibedrijf een hechte band met de luchthaven; in de jaren 80 reden de wagens zelfs rond met reclame voor de NLM vluchten van en naar Maastricht. Nu beheren de gebroeders Banens een taxibedrijf met 25 chauffeurs, die gezamenlijk 12 wagens bemannen. 9-1-2003 15:54